Fiske som livsstil är attraktivt men posebilder med fisk går bort. Åtminstone om man vill ha napp på Tinder. Foto: Anders Nicander

Sugen på napp hos en ny partner? Glöm fiskbilden!

Publisert Sist oppdatert

Bilder på sportfiskare med stora fiskar som fyller sociala media. Ju större fisk desto bättre tycker vi, men sannningen är den att dessa bilder är avtändande för de allra flesta.

När Aftonbladet i helgen lätt en psykolog (tyvärr bakom betalvägg) analysera fiskbilder blev det full fart i kommentarsfälten. Att det främst är män som delar den här typen av bilder är väl ingen som missat och Aftonbladets expert mer att det finns en fallossymbolik i den stora fisken som fiskaren visar upp. Detta triggar både till fniss och vrede bland läsarna. Men faktum är att fisken kan vara avskräckande, åtminstone på nätdejtingsajterna.

I mars i år ”bannade” Tinder alla fiskbilder. Anledningen är den att 92 procent av singlarna som besöker sajten får “the ick” när deras potentiella match har en fiskebild. The ick betyder ungefär att småsaker blir till stora irritationesfaktorer. För att ge sina besökare en bättre upplevelse valde därför Tinder att förbjuda fiskbilder.

Men mörka inte att du är fiskare för det! Fiske och andra aktiva former av uteliv är attraktivt, men mer som en romantisk livsstil än som ett bevis på att man kan fånga och släpa hemma mat.

Om man nu får tro experterna.