Gösfisket slutade med nytt personligt rekord på gädda för Mikael Johansson. Foto: Privat

Spinnfiskade gös – då nådde han drömgränsen på gädda

Publisert

De roligaste fiskarna är oftast de mest oväntade. Mikael Johansson från Kvillsfors gjorde en satsning på gös – men fick istället upp 12 gäddor varav den största vägde över drömgränsen 15 kilo.

Det är en glad Mikael Johansson som rapporterar in sitt fiskafänge till Fiskejournalen. Och visst tåls det att berättas om, eftersom gäddor över 15 kilo inte fångas varje vecka i Sverige.

Så här gick det till, med hans egna ord:
– Jag hade precis börjat spinnfiska med livescopen, där jag såg ett bra eko cirka 12 meter framåt där mitt kast blev rakt över fisken. Jag såg aldrig jiggen sjunka, men såg fisken röra på sig och då kände jag att den högg direkt. Jag trodde bara det var en fisk på typ 6–7 kilo en stund, innan den förstod att den verkligen satt på en krok. Den gjorde en sådan rusning så jag trodde inte det var sant, minst 25 meter på en gång. Jag drog spärren hårdare och kunde vända den igen, och när den kom in till båten så tog jag mobilen i den ena handen och spelade in en minut innan jag tog den i håven.

Då trodde Mikaelatt den vägde cirka 10 kilo, men han begrep direkt i håven att den vägde mycket mer. Sifforna visade sig vara hela 15,1 kilo och 124 centimeter.
– Det var personligt rekord med 2 centimeter och 4,9 kilo, för jag hade PB på 10,6 kilo och 122 centimeter innan detta. Jag fick 12 gäddor under några timmars fiske och hade en gös i ytan på cirka 5 kilo innan jag lämnade sjön, konstaterar en nöjd fångstman.