De minsta multirullarna är perfekta för UL-fiske. Foto: Niklas Örtengren

Multi-UL – perfekt för abborre och regnbåge

Publicerat Senast uppdaterad

Lätt fiske har allt mer kommit att bli synonymt med haspelutrustning. Men de lättaste multirullarna är fantastiska redskap för en rad fisketekniker.

I nya numret av tidningen Fiskejournalen tar Niklas Örtengren ut på regnbågs- och abborrfiske med spinnutrustning. Känslan i att drilla en fisk på en utrustning med en liten multirulle är något annat än med en haspel. Direktkontakten med betet är oslagbar och man känner verkligen varje pet på betet. Fiskar man grunt är det också en stor fördel. Vid haspelfiske får man ofta stora linbågar som man måste veva in innan man får kontakt med betet. Är det riktigt grunt fastnar betet ofta i botten.

Niklas efterlyser lättare rullar som finns men som vi sällan ser i Sverige. Genom åren har de flesta stora tillverkare haft ultralätta multirullar. Några av er känner kanske till den pyttelilla Ambassadeur 1000 som ABU tillverkade. Men med rätt teknik är det en baggis att kasta ett bete på 5-6 gram med en modern rulle med magnetbroms. Visst, en liten superlätta vobbler är svårt, men alla beten som har en koncentrerad vikt som en jigg eller ett vibrationsbete funkar utmärkt.

Läs mer och låt dig inspireras av Fiskejournalen Nr 7 2023 som finns ute i butik nu.