Martin Falklind och Emelie Björkman fortsätter sin fiskeresa genom landet. Här en bild från första säsongen av Fiskeliv. Foto: Privat

Fiskeliv med Martin och Emelie – spana in trailern!

Publicerat

Sverige, vi har ett resultat. Alla de som sett fram emot SVT-satsningen Fiskeliv kan snart bänka sig framför skärmen, närmare bestämt 26 april. Då kastar Martin Falklind och Emilie Björkman loss i det första avsnittet.

Som Fiskejournalen tidigare berättat så har Fiskejournalens förre chefredaktör Martin Falklind och fiskeprofilen Emilie Björkman rest land och rike runt för att spela in åtta avsnitt av Fiskeliv. Vi ska inte avslöja för mycket av innehållet, men i mångt och mycket blir det en blandning av inspiration och information.

– Jag vill poängtera att detta vänder sig till den breda allmänheten, och inte till proffsen. Det är reality-fiske, där vi åker ut tillsammans med ett team och packar ihop utrustningen när dagen är slut, oavsett hur fisket gått. Precis som det är på riktigt, att ibland får man fisk och ibland inte, berättar Martin Falklind.
I det första avsnittet landar gänget på västkusten, där Martin visar sin hemmaplan för Emelie. Det blir gylta-mete med flöte vid klipporna, samt lite havsöring och makrill med Jonas Nordigårds. I det andra avsnittet får tittarna stifta bekantskap med Emelies hemmaplan i Dalarna, där det blir put&take-fiske med flugfiskeprofilen Rolf Nylinder samt smygfiske efter öring.

Hur känns det då för Martin Falklind att vara tillbaka i rutan igen?
– Bra, men lite otäckt också. Vi kommer säkert att få många synpunkter på hur vi fiskar, eller vad vi väljer att lyfta för ämnen. Personligen brinner jag ju för fiskevård och miljöfrågor, och jag är glad för att SVT låter oss beröra det också i programmen, även om det mest är ren och skär fiskeinspiration.

Och de som vill dyka ned djupare i miljöfrågor och annan problematik kommer att få sin högsäsong till hösten, då Martins andra projekt blir publikt. Det handlar om trilogin ”Fiskarna Rike”, där tittarna får veta hur det fungerar under vattenytan, och hur vi människor påverkar fiskarnas livsmiljöer.

Det ska noteras att Fiskeliv kommer att läggas ut på SVT Play, där det även blir löpande bonusmaterial i form av fisketips och trix. Som sagt, boka in datumet 26 april, närmare bestämt klockan 21.45.

Här nedan kan du se trailern inför Fiskeliv!