Martin Olsson med en tung abborre från Kalmarsund. Foto: Privat

Bonusfisken var en storabborre – en av årets tyngsta dessutom!

Publisert Sist oppdatert

Mycket talar för att Martin Olsson från Oskarshamn har fångat en av höstens största abborrar i Sverige. Han fiskade egentligen efter gädda, men det var i stället en gigantisk abborre som högg betet.

Under våren fångades det en handfull abborrar runt 2,5 kilo i Kalmarsund, men under sommaren och hösten är det sällan som de vikterna rapporteras in. Martin Olsson är en av de lyckliga som nu fått känna den vikten i sina händer.

Så här berättar han för Fiskejournalen:
– Jag tog en sväng som vanligt efter jobbet i Oskarshamn. Tanken var gäddfiske, och fick ett jäkla hugg på ett gäddbete men kände att det var något annat än gädda. Jag misstänkte brax eller havsöring, men jag slängde på ett mindre bete (piglet shad) för abborre, och då small det som aldrig förr.

Det visade sig alltså vara hans livs bonusfisk. I stället för gädda fick han alltså drilla upp en abborre som vägde hela 2.5 kilo, fördelat på 51 centimeter.
– Jag är fortfarande lite chockad, men det är otroligt häftigt att få chansen på en sådan stor abborre, konstaterar en glad fångstman.
Grattis till bjässen, säger vi på Fiskejournalen!