Black week spöar priset

Publicerat Senast uppdaterad

Oavsett om du fiskar abborre med beten som bara väger något gram, trollar efter lax eller om du fiskar på hundratals meters djup i havet med sänken som väger över halvkilot så finns det riktiga superklipp att göra under Black week. Rätt spö är en förutsättning för att fisket ska vara kul och man har aldrig fått så mycket spö för pengarna som nu.

Daiwa Prorex som i den här serien fått tilläget X behöver väl knappast någon närmare presentation. Det här är några av marknadens absolut mest prisvärda spinnspön. Spöna är dessutom mycket lätta och supertrevliga att fiska med. I den här serien finns det spön från 7 fot och rekomenderad kastvikt på 5-25 gram, till 8,6 fot och kastvikt på upp till 140 gram. Allt från ett standardspö för abborrfiske till ett spö som kastar tunga gäddbeten galant, med andra ord. Tidigare pris 1145kr, Black week-pris 749kr.
https://www.fiskejournalen.se/daiwa-prorex-x-spinnspo

Daiwa Prorex X finns även som haspelspö i längder från 7 till 8 fot och rekommenderad kastvikt från 5-21 gram till 40-80 gram. Vi har själva hårdtestat Prorex X 7 fot och 10-40 gram på allt från traditionellt jiggfiske efter gös till fiske med skeddrag efter sej och bleka i norska hav och varit sjukt imponerade av spöts egenskaper och prestanda. Tidigare pris 1195kr, Black week-pris 779kr.
https://www.fiskejournalen.se/daiwa-prorex-x-haspelspo

Vill man testa havsfiske eller kanske ska åka till Norge oh fiska i havet har Daiwa ett par fantastiskt prisvärda spöalternativ. Daiwa Seahunter Z är 4-delade spön på 7 fot, Det lättare på 20-30lb passar till de flesta typer av fiske med pilk och häckla medan spöt på 30-50lb fixar både stortorsk och hälleflundra. Tidigare pris 645kr, Black week-pris 449kr.
https://www.fiskejournalen.se/daiwa-seahunter-z-havsfiskespo

Daiwa Sealine X är ett kort (5,1 fot) 3-delat havsfiskespö med en rekommenderad belastning på 15-30lb. Det här spöt ger en annorlunda fiskeupplevelse med den där speciella känslan av närkontakt med fisken som korta spön ger. Spöt blir inte mer än drygt en halvmeter när man tar i sär det och går lätt ner i en väska. Tidigare pris 645kr, Black week-pris 300kr.

https://www.fiskejournalen.se/daiwa-sealine-x-travel-havsfiskespo

Penn Overseas XT Boat är ett riktigt bra 5-delat havsfiskespö från en av världens främsta tillverkare av havsfiskeprylar, Penn. Ska man ut och resa och tänker att man kommer få chansen att ge sig ut på havsfiske är detta utmärkta spön. Fina spön för norgesfisket! Finns i tre viktklasser och säljs till ett verkligt superpris under Black week-pris 999kr, istället för tidigare pris 2399kr.

https://www.fiskejournalen.se/penn-overseas-xt-boat-spinnspo-5-delat

Scierra Futuro är riktiga superspö för alla förhållanden som en havsöringsfiskare som föredrar haspel kan stöta på. De två tyngsta spöna i den här serien passar också ypperligt till landfiske efter lax i Vättern. Det lättaste är 9 fot och kastar 7-17 gram. Perfekt för Bohusläns fjordar, även om alternativet 9,2 fot och 8-22 gram är lite mer mångsidigt. Spöt på 9,6 fot som kastar 9-30 gram är en dröm för långa kast på Sydkusten. Priset är också snudd på en dröm. Tidigare pris var 4349kr, Black week-pris 1649kr.
https://www.fiskejournalen.se/scierra-futuro-haspelspo

Mitchell Traxx MX7 är en annan favorit. Här får man verkligen otroligt mycket spö för pengarna. Vi har testat en rad av modellerna för salta firrar i alla storlekar och varit mycket imponerade. De lättaste modellerna är även klockrena för abborrfiske och spöna på 8,1 fot med en rekomenderad kastvikt på 40-160 gram, som vi fångade tiokilossejar på, är perfekta för gäddfiske med stora beten. Ordinarie pris 2199kr, Black week-pris 769kr.
https://www.fiskejournalen.se/mitchell-traxx-mx7-haspelspo

Abu Garcia Diplomat X haspel är en serie 4 och 5-delade och högkvalitativa resespön som passar för fiske i både sött och salt vatten. Allt från ett mycket lätt spö för att kasta pyttesmå jiggar, spinnare och skedar till spön som kan utmana lax och havsöring. Levereras med tålig plasttub med plats för rulle. Ordinarie pris 2549kr Black week-pris 1069kr.
https://www.fiskejournalen.se/abu-garcia-diplomat-x-4-5-delat-haspelspo

Abu Garcia Iaconelli ’IKE’ Signature haspelspö är specialdesignat för europeiskt predatorfiske. Här finns väl avvägda modeller i olika längder för abborre, gädda och gös. 9fotaren som kastar 8-28 gram är också en fin kompis att ta med ut på havsöringfiske. Black week-pris är en tredjedel (799kr) av ordinariepriset på 2399kr.
https://www.fiskejournalen.se/abu-garcia-iaconelli-ike-signature-haspelspo