Ozzie tog drömabborren i Malmö kanal. Foto: Privat

Baam! 2160 gram abborre från Malmö kanal

Publicerad Senast uppdaterad

Ozzie Mangling har Malmö kanal som hemmavatten. Här om dagen drog han en abborre som tros vara den största som tagits i kanalen. Därmed infriades en dröm som Ozzie delar med mängder av andra abborrfiskare. Ozzie än en fin berättare så vi låter honom berätta själv om fångsten:

Allt började som en vanlig fiskedag i Malmö kanal, vattnet som jag spenderar mest tid i och skulle kalla mitt hemma vatten. Vädret var lite mulet med lagom vind och vattnet var grumligt och såg ”hett”ut. Fisket har generellt varit segt dagtid även om man lyckats lura en del fisk och vissa i bra storlek.

Jag fiskade på och twitchade hem min vobbler, en Spro – Ikiru shad och efter inte många kasst så tar de total stop och jag känner direkt att detta är en stor fisk. Tankarna flög runt och jag tänkte att detta måste vara en riktigt fin abborre men under drillen så började jag fundera på om det var en stor torsk eller en gädda för den kändes nästan för tung. Den gjorde tunga huvudsskakningar, sen rusningar och tryckte ner mot botten. Jag var osäker men med tanken på att de kan vara en drömabborre fanns där hela tiden.

Håven var framme och redo och när jag väl fick in den till kanten så såg jag denna galet stora abborre och det blev kaos i ”huet”, OMG vilken fisk. Baam där låg den i håven och jag såg direkt att det måste vara en tvåkilosfisk, den var både lång och riktigt grov. Fisken mätte 50 centimeter och vägde 2160g, and I was over the moon. Många skratt och total glädje. Efter lite bilder och film så fortsatte fisket och jag fångade ett par fina abborrar men långt ifrån denna drömfisk