Annons: Sponsrat innehåll

Med en Garmin quatix 5 runt handleden effektiviserar du fisket avsevärt. Läs artikeln - En fiskekompis runt handleden.

En fiskekompis runt handleden

Publicerat Senast uppdaterad

Ibland är det de små sakerna som gör den stora skillnaden, både i vardagen som i sportfisket. Ett bra exempel är Garmin quatix 5, klockan som är speciellt framtagen för sjön.
Med en Garmin quatix 5runt handleden kan du som sportfiskare enkelt hålla koll på viktig väderdata såsom lufttryck, tidvatten och temperaturer, men det är när du kliver över relingen som quatix 5 verkligen visar vad den går för. Efter några få knapptryckningar kan du nämligen strömma intressant information från dina kompatibla Garmin-enheter direkt till handleden.

Efter några få knapptryckningar kan du nämligen strömma intressant information från dina kompatibla Garmin-enheter direkt till handleden.

Med en quatix 5 har du alltid stenkoll på det aktuella lufttrycket

Skapad för det tuffa livet på sjön
Den robusta sportfiskeklockan quatix 5 är gjord för att bäras under de mest krävande fiskepassen. Klockans infattning är tillverkat av rostfritt stål med ett hölje av fiberförstärkt polymer. Den LED-belysta färgurtavlan täcks av glas som är enkelt att läsa i bländande solljus och bär du lyxvarianten, quatix 5 Sapphire så får du en näst intill okrossbar klocka bestyckad med massivt safirglas av högsta kvalité. Bakom urtavlan gömmer sig en hel uppsjö sensorer – allt för att göra livet på sjön så mycket enklare. Förutom basfunktionerna som alla moderna klockor har så är quatix 5 bestyckad med allt från GPS, barometrisk höjdmätare, kompass, gyroskop, accelerometer, termometer och pulsmätare. Hur fräckt vore det inte att kolla in pulsen när drömfisken slår på?

Hur fräckt vore det inte att kolla in pulsen när drömfisken slår på?

Quatix 5 högkänsliga GPS-/GLONASSmottagare ger en bra mottagning även vid tuffa förhållanden. Sammanlänkad med kompatibel smartphone ser du samtal, SMS och e-post direkt på handleden. Klockan är även kompatibel med Connect IQ™, en öppen plattform där du kan ladda ner appar, widgets, datafält och olika urtavlor. För att understryka klockans tålighet ännu en gång så tål den att bäras hela 100 meter under ytan.

Ett stabilt högtryck brukar få fart på abborren. Med en Garmin quatix 5 på armen missar du inga fångstchanser.

Håll koll på djup, fart, temperatur och tidvatten
Med en Garmin quatix 5 är du endast ett ögonblick bort från all nödvändig information den moderna sportfiskaren kräver, var du än befinner dig i båten. Quatix 5 är en vidareutveckling av Garmins populära fēnix® 5-plattform och erbjuder en uppsjö av smarta trådlösa överföringar från båtens instrument direkt till din handled. Du kan ansluta klockan till kompatibla Garmin-plottrar och andra NMEA 2000-enheter för att exempelvis strömma fart, djup, temperatur och vind.

Strömma intressant data direkt från din kompatibla Garmin-skärm.

– Klockan kombinerar funktion med design från vår populära fenix® 5 multisportklocka med olika marina funktioner för att leverera den mest sofistikerade och uppkopplade marina smartwatch som finns på marknaden idag, berättar Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.
Väl ute på sjön kan din quatix 5 visa aktuella tidvattendata via smartphonelänk och för tävlingsfiskaren så finns det både fångstlogg och tävlings-timer.

Markera waypoints och ta kontroll över båten
Med funktionerna för avancerad autopilotstyrning har du full kontrollen på båten, även om det inte är du som sitter vid rodret. Med quatix 5 har du åtkomst till en GHC 20-autopilotstyrenhet så att du kan styra autopiloten och ändra kurs, vända och styra båten. Ove Johansson, team Garmin utvecklar:
– Jag har sedan länge använt mig av Garmin Quatix i mitt arbete som heltidsguide på Vänern och Vättern. Förutom att hålla tiden så sköter den min autopilot med bravur och via wifi har jag möjlighet att koppla upp mig mot Garmins system i båten. Vips så kan jag kontrollera båtens färdväg.

En av klockans mest uppskattade användningsområden är att du blixtsnabbt har möjlighet att göra en waypoint.

En av klockans mest uppskattade användningsområden är att du blixtsnabbt har möjlighet att göra en waypoint. Får du hugg och befinner dig en bit från din Garmin-enhet så slipper du häva dig över skärmen, utan du lyfter enkelt näven och lägger en markering direkt från klockan. Givetvis så synkroniseras alla waypoints direkt till skärmen.

Håll koll på fart, temperatur, djup samt skapa waypoints direkt från handleden.

Styr underhållningen ombord
En finess som kanske inte är lika viktig som de som nyligen nämnts, men som ej får glömmas av är att du smidigt kan styra en kompatibel musikanläggning ombord. Byt låt, album, radiostation, höj eller sänk volymen direkt i klockan. Slutligen. Gillar du som många andra sportfiskare att spela in dina fisketurer så behöver du inte längre sträcka dig efter kameran när det är läge att filma. Via VIRB Connect kan du både starta och stoppa inspelningen och är det läge för att trycka av en stillbild så gör du det direkt via fiskekompisen på handleden.

Kort om Garmin quatix 5

  • Anslut quatix 5 till kompatibla Garmin-plottrar och andra enheter för att få tillgång till fjärrstyrning av autopilot, fjärrstyrd waypointmarkering och datastreaming.
  • Med den inbyggda FUSION-Link™ Lite-appen kan du styra anslutna StereoActive™-produkter och andra ANT®-aktiverade stereomodeller (RA70/BB100).
  • Elevate™-pulsmätning vid handleden.
  • Smartavisering såsom SMS, samtal och e-post. Ladda hem kostnadsfria urtavlor och appar från Connect IQ™
  • Batteritid: upp till 2 veckor i smartwatch-läge.

Quatix 5 med blått QuickFit-armband – cirkapris 5 599: –

Quatix 5 Sapphire med en repfri safirlins rostfritt metallarmband (och ett blått QuickFit-armband) 7 999:-

Mer information finner du HÄR.