Världsmästaren vilar inte: Vi måste spänna musklerna
Leif Milling från Gimdalen är en av landets flitigaste fiskefotografer och författare – och sällsynt produktiv. Han har hunnit med att både bli världsmästare och släppt flera böcker de senaste åren. Nu turnerar han med sitt senaste verk – Catch.
Leif Milling kastar sig mellan sina två favoritämnen – fiske och mat. Och allra bäst blir det förstås när de gifter sig med varandra. Leif har gjort sig ett namn inom matkretsar, och hans bok ”Älgkött och peran” utsågs exempelvis till världens bästa i sin klass.
Att bildboken ”Catch” ska vinna nobelpriset i litteratur hyser han inga förhoppningar om, men den kommer säkerligen att få en hedersplats i flera flugfiskares bokhyllor.
Fiskejournalen tog pulsen lite snabbt på Leif Milling när han levererade böcker till en bokhandel i centrala Östersund:
Vilka kundgrupper är det som egentligen köper böcker ”nu för tiden”?
– Jag skulle vilja säga estetiker! Folk har sagt till mig att ”Catch” är så jäkla snygg att ha på soffbordet, och det nederlaget får jag ta, säger Leif och skrattar.
Att den digitala tidsåldern skulle förinta behovet av fysiska böcker tror han inte heller.
– Vi har så många sinnen, och jag tror att vi även fortsättningsvis behöver lukta och ta på någonting. Däremot så måste vi som gör böcker spänna musklerna och bli ännu bättre. En bok måste vara en upplevelse, i både form och innehåll.
Som av en slump står redan två av Millings andra böcker i säljhyllan på den aktuella butiken när vi ber honom posera med ”Catch”, nämligen barnboken ”Villes bok” och den prisade ”Älgkött och peran”. För Fiskejournalen avslöjar han också att nästa bokmanus redan ligger på redigering hos formgivaren Lena Andersson.
– Den heter Catch&cook, och det blir heller ingen vanlig kokbok, utan ännu mer häpnadsväckande. Jag har träffat människor med helt fantastiska berättelser, säger Leif och hälsar att vi inte kan få mer spännande detaljer än så i dagsläget.
Läs mer om böckerna på Leif Millings hemsida!
Du har väl inte missat denna nyhet: