Annons: Sponsrat innehåll

Raymarine Element-serien är skräddarsydd efter sportfiskarens alla behov. Det spelar ingen roll om du trollar efter lax i Vänern eller vertikalfiskar gös i en Småländsk skogssjö - ekolodet funkar till allt.

Raymarine Element – smart ekolodsteknik som är enkel att använda

Publicerat Senast uppdaterad

Raymarine Element är ekolodet för sportfiskaren. Skärmen har funnits ett tag på marknaden och testats med fina resultat av både branschfolk och sportfiskare. Så här funkar den användarvänliga och multifunktionella kombienheten.

Enkelt att använda
Hela grundkonceptet med Element-serienär att skärmen utan krångel ska leverera klockrena avbilder av världen under skrovet. Sportfiskaren ska slippa stapla timmar på timmar för att lära sig invecklade menysystem och istället lägga den tiden på fisket. Det lätthanterliga operativsystemet Lighthouse sport kan en schimpans lära sig på en eftermiddag och du styr alla funktioner med enkelhet genom knappsatsen på skärmens högersida.

Raymarine Element sidoseende ekolodsbild hanterar både den högupplösta 1,2 mHz-frekvensen för det grundare fisket och 350 kHz-frekvens en för dig som fiskar på djupare vatten.

Det lätthanterliga operativsystemet Lighthouse sport kan en schimpans lära sig på en eftermiddag

För den moderna sportfiskaren
Men bara för att ekolodet är enkelt att använda så betyder det inte att den bakomliggande tekniken är lika simpel. Tvärtom. Den 4-kärniga processorn ritar utan problem ut realtids-sjökort och komplexa 3d-renderingar på en och samma gång. Med den nya kompakta givaren HV-100 har du koll på allt den moderna sportfiskaren behöver. 6-elementsgivaren spottar ut allt från rena 2D-bilder, sido-/nedåtseende Hypervisionbilder till Raymarines egna 3D-vy, RealVision 3D. Utöver detta har Element-serien stöd för gränssnittet NMEA 2000 och kan via detta kommunicera med allt från VHF:er, underhållningspaket till motorer och kompasser.

Dessutom är Element riktigt enkelt att använda och som van mobiltelefonanvändare lär man sig fort hur operativsystemet avslutar, Mathias.

Pressevent i finskt fiskeparadis
Tidigare i somras anordnade Raymarine ett pressevent i det finska fiskeparadiset Norrkullalandet. Journalister från hela Norden och delar av Europa var på plats för att testa det nya ekolodet, däribland Fiskejournalens Mathias Arnham:
– Snabbheten var det första som slog mig när jag fick möjligheten att rocka loss med Raymarines senaste familjemedlem Element. Du växlar på nolltid mellan de olika vyerna och skärmens alla inställningar och funktioner utan störande fördröjningsmoment. Skärmen gör allt från att rita upp snygga 2D-bilder, detaljerade sjökort till att leverera högupplösta Sidevisionbilder, på en och samma gång. Dessutom är Element riktigt enkelt att använda och som van mobiltelefonanvändare lär man sig fort hur operativsystemet funkar, avslutar Mathias.

Journalister från hela Norden och delar av Europa testar nya Raymarine Element.

Raymarine Element finns i tre olika storlekar 7, 9 och 12 tum och levereras tillsammans med 6-elementsgivaren HV-100.
För mer information och aktuella priser besök: raymarine.se

Se en kort video om Raymarine Element