Självklart ska du fresta regnbågen med en fluga! Foto: Johan Klingberg

Rapport från Partille: Fiskebanditer jagas bort – men unga välkomnas!

Publicerat

Veckans exempel på att sportfisket har ökat explosionsartat hämtar vi från Partille. Där har försäljningen av fiskekort fördubblats, och inte minst är det många ungdomar som hittar till vattnen. Tyvärr hittar också fisketjuvar dit!

Det är Lennart Larsson, ordförande i Partille sportfiskeförening, som rapporterar att försäljningen av fiskekort till Lilla och Stora Ramsjön har fördubblats. Han använder begrepp som en ”ny guldålder”, när han beskriver utvecklingen.
– Alla sportfiskebutiker säljer som aldrig förr, det är brist på regnbåge att sätta ut i våra sjöar och vi märker på fiskekortförsäljningen att många fler är intresserade, säger han till Partille Tidning.
Fiskejournalen har i flera artiklar skrivit om att klubbar har svårt att hitta regnbåge och annan fisk att plantera ut. Det kan ni läsa om här!

Det så kallade ”Gula kortet” som ger tillträde till 60 fiskevatten i Göteborgsområdet har ökat från cirka 2 000 till 3 000 sålda på ett år, och glädjande nog är det många ungdomar som fått upp ögonen för sportfiske. Däremot har också tjuvfisket ökat under pandemin. Särskilt frekvent har det varit vid Jonsereds Fabriker, där fiske är förbjudet.
– Det är något som jag tror syns överallt där det finns fiskevatten och vi i föreningarna gör vårat bästa för att hålla banditerna borta, säger Lennart Larsson.
Vi rekommenderar er att läsa hela reportaget här i Partille Tidning.