Danskarna är fenomenalt duktiga på havsöringfiske och i denna 336 sidor tjocka bok finns mängder av matnyttig information.

Praktverk om hasvöringfiske

Publicerat Senast uppdaterad

Nu kommer en helt ny utgåva av den klassiska boken HAVØRRED – Refleksioner på kysten. Ett verk som kallats den ultimata boken om havsöring och havsöringfiske.

Danskarna älskar havsöringfiske och har länge varit en motor för att utveckla fisket och ta fram nya metoder, flugor och beten. Boken HAVØRRED – Refleksioner på kysten har i denna nyutgåva fått hundra nya sidor och uppdaterats med massor av nya foton, ny layout och nytt omslag. Här täcker man alla aspekter av modernt kustfiske efter havsöring. Fluga, bombarda och spinn behandlas och man tar upp de senaste teknikerna och metoderna som man tillämpar ute vid kusten.

Vi får också läsa om allt från öringens biologi till hur man läser ett vatten och vilka prylar som är oumbärliga. Ett helt avsnitt behandlar hur man kan bedriva ett mer skonsamt catch & release-fiske.

Bakom nyutgåvan av HAVØRRED – Refleksioner på kysten står de välkända fiskeprofilerna Jens Bursell och Rasmus Ovesen och man har tagit hjälp av en rad skribenter och en hel räcka av Skandinaviens duktigaste fiskefotografer.

Boken finns att köpa i danska sportfiskebutiker eller så kan man köpa den signerad här

Anders Nicander