Drömöringen är landad och Victor Gustavsson kan pusta ut! Foto: Privat

Lyckorus för Victor när ån levererade tungt gods

Publisert

Havsöringsfisket i södra delarna av landet har pågått en tid, och nu börjar det även röra på sig längre norrut. Som exempelvis i Harmångersån. Victor Gustavsson har fått stifta bekantskap med en av åns riktigt tunga öringar.

85 centimeter silver.

Victor Gustavsson är en rutinerad öringfiskare, och har förekommit i Fiskejournalens spalter förut tack vare sina fångster. Därför är det inte överraskande att just han levererar en fisk som kan inspirera andra att trä på sig munderingen och testa fiskelyckan.

Så här berättar han om den senaste fångsten:
– Det var en gråkall, blåsig förmiddag, men som senare skulle bli en varm historia. Min lilla svarta fluga läggs ut mot en djupgrop och när jag minst anar det så stramar det i ordentligt. Kampen pågår i ungefär fem minuter innan jag lyckas få in den till strandkanten. Ett lyckorus av sällan skådat slag fyller min kropp, säger Victor till Fiskejournalen.

Fisken då? Vikten förblir okänd, men den var imponerande 85 centimeter lång.
– Jag kan inte komma på några ord som ger känslan rättvisa, fantastiskt.Man lägger ner så mycket tid och tanke på detta, och rätt vad det är så sitter den där, den där fisken man brukar tänka på ibland men som alltid känns som en utopi, konstaterar en väldigt glad fångstman.