Kim Sahlström, här med en gös, älskar att tävlingfiska. Han har grundat SverigeGäddan, där sportfiskare i hela landet kan vara med, och där anmälningsavgiften går till fiskevård. Foto: Privat

Kim kastar loss med Sverigegäddan – en tävling för alla

Publicerat

Inom fisket går det alldeles utmärkt att tävla på säkert avstånd. Nu är det dags att anmäla sig till SverigeGäddan – där både stora och små sportfiskare kan utmana varandra och samtidigt göra en insats för våra vatten.

Intresset för tävlingsfiske efter gädda och abborre ökar kraftigt. Arrangörerna bakom SverigeGäddan anser att de som tävlar också bör ge något tillbaka till fiskevattnen, och därför skänks anmälningsavgiften till fiskevård. Deras slogan är: Fisketävling för ett bättre fiskesverige.
Vårtävlingen kommer att avgöras 29 maj, och sedan blir det ytterligare en tävling i höst.

Grundaren Kim Sahlström beskriver tanken med tävlingen så här:
– Idén om SverigeGäddan kläcktes under sommaren 2018. Jag och kompisen Patrik Rosendahl kände att det vore kul att få vara med och bidra till fisket i Sverige, vare sig det är ungdomen eller fiskevården. Eftersom vi älskar att tävla själva så tyckte vi att en tävling där vi skänker pengarna skulle vara helt perfekt.

De har därför beslutat att hela anmälningsavgiften oavkortat ska gå till Sportfiskarna, och det har hunnit bli en hel del slantar sedan tävlingen sjösattes.
Hur många deltagare hoppas ni på?
– Till vårens tävling hade det varit roligt att slå 300 deltagande lag, men på sikt så har vi haft ett mål på 500. Vi kommer att fira om vi skulle nå det!

Hur går själva SverigeGäddan till?
– Tävlingen går ut på att fånga de tre längsta gäddorna (minimimått 60 centimeter). Man kan delta i tävlingen var man än bor i Sverige och oavsett vilken utrustning man har. Detta är verkligen en tävling för alla, man behöver inte ha båt exempelvis. Tävlingen kör man i sitt eget vatten som man bestämmer själv, så länge det är inom Sverige.

Vilka priser lockar ni med?
– Eftersom hela anmälningsavgiften går till Sportfiskarna så har vi jagat sponsorer för att kunna ha ett prisbord. Vi har allt från stora och kända sportfiskenamn till betesbyggare! Vi är oerhört tacksamma för att dessa sponsorer vill vara med och hjälpa till, utan dem hade vi inte haft något prisbord, konstaterar Kim Sahlström.
Här kan ni läsa mer om SverigeGäddan och hur ni anmäler er.