Team Snäjk Sportfiskebutik är årets segrare av Höstborren. Foto: Privat

Höstens hetaste abborrfiskare gjorde upp – här är vinnarna!

Publicerat

Många lag var kallade – men till slut återstod bara ett. 433 lag var anmälda till Höstborren 2021, 16 gick till final och under den gångna helgen stod slaget som sållade ut det hetaste laget av alla.

Det var på sjön Västra Silen som Höstborren skulle vaska fram en segrare, och både sjöns abborrar och finallagen levererade i världsklass. Redan första dagen drogs det upp flera fiskar över 47 centimeter, där Markus Eriksson från Team Kalmar Söder låg i topp med ett exemplar på 50 centimeter.

Efter den första dagen ledde Team Snäjk Sportfiskebutik med en Big 5 på 220 centimeter – och när krutröken hade skingrats på söndagen så låg samma lag i topp, med enda skillnaden att vinnarna hade utökat sin totallängd till 228 centimeter.
Tvåa blev Swedish Perch Mafia på 220 centimeter och trea Team STJ BIG5 på 219 centimeter.

– Resultatet talar sitt klara språk! Det har varit en nagelbitande helg med väldigt tight i toppen. Jag är mållöst över teamens fantastiska insatser, säger tävlingsledaren Daniel Lövstedt.
Det var en sökning på Google Maps som ledde honom fram till sjön Västra Silen, som såg ut som det perfekta vattnet för finalen av Höstborren! Och det var alltså en lyckträff. Det blev 32 abborrar på 40 centimeter+, 20 abborrar på 45+, 9 abborrar på 48+ och två stycken på 50+.

Här hittar ni alla resultat från Höstborrens final.