Nu är det hög tid att tänka på julklapparna! Foto: Getty Images

Fiskejournalens julklappstips: Fluga, fisk och mittemellan

Publisert Sist oppdatert

Det börjar bli dags att ta sig an årets julklappar, men det är mer ofta än sällan som idéerna sinar. Fiskejournalen kommer här med en hjälpande hand och avslöjar sina bästa julklappstips till nära och kära som är sportfisketokiga.

Det är tidningens nyhetsredaktör Anders Lundin och chefredaktör Anders Holm som levererar en blandning av hårda och mjuka klapptips inom spannet fluga, fisk och mittemellan.

Anders Lundin tipsar: Unna dig själv eller någon nära en klapp som gynnar andra, som en GUIDAD FISKETUR. Detta är en investering som du troligtvis aldrig kommer att ångra, oavsett om du får drömfisken eller inte. En bra fiskeguide kan spara in många dagars tid genom att direkt visa dig heta ställen, och vilka metoder du ska använda för att fånga fisken där. En bra guide berikar också din kunskapsbank, genom att sätta in det aktuella vattnet i ett större sammanhang, både historiskt och ekologiskt. Förhoppningsvis ingår det en god fika också!

Anders Lundin tipsar: Starkare tillsammans. Ja, såklart vi är! Därför uppmuntrar jag er att ge bort ett MEDLEMSSKAP i julklapp, antingen till någon annan eller dig själv. Föreningslivet är en viktig grundbult i demokratin, och inte minst inom miljörörelsen och vattenvården behövs det organiserade och engagerade människor. Du behöver inte vara aktiv medlem, utan det räcker med ett passivt stöd i de flesta fall. Älvräddarna, en lokal sportfiskeklubb, Sportfiskarna eller en miljörörelse som du tror passar mottagaren. Utbudet är stort – de behöver dig!

God jul önskar Fiskejournalen!