Annons: Sponsrat innehåll

Jonas Lundberg slår tillmed ett överraskande PB på havsöring med en McPrey.

Betesnyheter från Abu Garcia och Berkley

Publicerat Senast uppdaterad

Abu Garcia och Berkleys betesutveckling går som tåget och under våren har det släppts mängder med nyheter till både abborr- och gäddfiske. Alla beten vi presenterar här är mindre beten som passar semesterfiskaren såväl som den mer inbitne sportfiskaren.

Större abborrar tvekar inte att hugga över en McPrey.

Svartzonker McPrey
Med sina 12 cm och ca 11 g är Svartzonker McPrey en munsbit för gäddor och gösar, eller ett skrovmål för hungriga abborrar. Den här jiggen fiskar bäst riggad med vanlig jiggskalle eller viktad offset-krok som låter den glida genom växtligheten. Välj mellan superrealistiska färger eller färggranna och UV-laddade varianter.

McPrey en munsbit för gäddor och gösar, eller ett skrovmål för hungriga abborrar.

Svartzonker McSnack
Svartzonker McSnack lurar både stora och små rovfiskar med sin irrationella gång och sköna vaggande på droppet. Fiska den med ett mediumstyvt haspel- eller spinnspö, med korta jerks, eller vevjerkar med handtaget, och långa pauser. Det här betet är tillverkat i tålig ABS-plast med genomgående wire och är blyfritt.
Missa inte de två signaturfärgerna designade av Team Abu Garcias Evelina Henriksen och Tobias Fränstam!

Svartzonker McSnack lurar både stora och små rovfiskar med sin irrationella gång

Berkley Hollow Belly
Med sin ihåliga kropp simmar Hollow Belly fint redan i mycket låga hastigheter. När fisken hugger kollapsar betet utan motstånd och fisken krokas enklare och säkrare. Riggas med fördel med en offsetkrok när du vill komma åt fisk som står i tät vegetation, men det går även bra med en vanlig jiggskalle.
Nu finns Hollow Belly i hela elva nya färger utvecklade för den Europeiska marknaden. Kommer i tre storlekar, 10 cm, 13 cm och 15 cm.
Hollow Belly har dessutom den berömda PowerBait-formulan som gör att fisken håller kvar betet i munnen extra länge så du hinner sätta mothugget.

Berkley Pulse Spintail
Långkastande och lättfiskat. Pulse Spintail är en liten spinnare med en extra twist. Den stora skeden skickar ut lockande signaler till fiskarna medan den lilla gör att hela betet vibrerar och vickar vilket gör det till ett ruggigt effektivt abborrbete. Trekroken är Berkleys egna supervassa Fusion19.


Pulse Spintail kan fiskas på flera sätt, antingen kastar du bara ut och vevar rakt in, eller så kan du jigga hem den, eller veva och låta den sjunka då och då. Skedarna snurrar även när betet sjunker, vilket kan vara ruggigt effektivt!
Finns i åtta färger och fyra vikter, 5 g, 9 g, 14 g och 21 g.

Berkley Power Swimmer Soft
Gösen kan vara väldigt försiktig när den tar betet, därför har Berkley tagit fram en extra mjuk Power Swimmer som gösen lätt får in i munnen. Även abborrar älskar de mindre storlekarna. De tio färgerna är speciellt designade för att täcka alla behov för Europeiska fiskare. Power Swimmer Soft går att rigga med jigghuvud, offset, på ett spinnerbait eller i Texas eller Carolina-riggar.
Finns i fyra storlekar, 7 cm, 8,5 cm, 9,5 cm och 11 cm. Alla är laddade med PowerBait-formula.

Fler beten och alla andra prylar finns i Napp & Nytt 2020!

ABU Garcias och Berkleys betesasvarige Simon Torenbeek med en fin abborre tagen på Pule Spintail,.