Från nr 6/2023
Rökabborre
Receptinspiration
Abborren är en fantastiskt god matfisk, något som Fredrik Johansson mycket väl känner till. Helst röker han den och Jonas Seger tog rygg på honom för att se hur han bär sig åt med abborren som råvara.
EN RIKTIGT VARM julidag är vi i en grund havsfjärd efter Norrbottens kustland med målet att få med oss några lämpliga abborrar som passar för röken. Fredrik Johansson är en duktig abborrfiskare och en förnämlig matlagare när det gäller just abborre.
Fisket är enormt bra och abborrar mellan 2-8 hekto hugger som galningar på den gula jiggen. Fredrik har för ett bra tag sedan fyllt hinken med de abborrar han behöver för kvällens rökning. Det gäller att inte bli girig och ta upp allt man får en dag som denna då det hugger hela tiden.
Läs vidare med Premium
- ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
- ✔️ Läs alla låsta artiklar
- ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
- ✔️ Tillgång till arkivet
- ✔️ Tillgång till medlemsrabatter
JUST NU!
Prova Premium gratis i 3 månader!
0:- /mån
Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.
Prenumerera