WWF om ”århundradets framgång för fisken”

Publicerad

Det är otroligt glädjande att Europaparlamentet röstade för ett historiskt beslut om att rädda fisken för framtiden och låta våra hav återhämta sig, säger WWF i en kommentar till förra veckans beslut.
Röstningen gick igenom med 502 röster mot 137. Beslutet innebär att det om två år ska vara slut på överfisket. År 2020 ska EU:s alla fiskbestånd vara på hållbara nivåer.
– Det är särskilt glädjande att beslutet tagits trots kristider och starkt motstånd från vissa länder och starka särintressen, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.
WWF gläds över att ledamöterna i Europaparlamentet lyssnade till sina väljare. Nu är det upp till ministerrådet och fiskeriministrarna att rösta för de här förändringarna i grundförordningen.
– Det kommer att bli tuffa förhandlingar. Men vi hoppas att ländernas regeringar kommer att lyssna på det starka budskapet från parlamentet och bortse från sina egenintressen – i slutänden handlar det om att få en långsiktigt hållbar framtid för våra hav och Europas fiskeekonomi, säger Håkan Wirtén.
Läs fler notiser i ämnet.