Niklas Pettersson med en vacker gös i sommarvärmen. Foto: Niklas Pettersson

Vertikalgös i värmen – så lyckas du

Publisert Sist oppdatert

Niklas Pettersson vann nyligen den prestigefyllda göstävlingen SFK Spinns Gösadrag i stenhård konkurrens. En tryckande värme gjorde att många kommande noll men Niklas hade bra flyt hela dagen och fick hela elva fiskar över minimimåttet. Här berättar han om segern och ger heta tips på hur även du kan väcka liv i den slöa sommargösen!

Niklas Pettersson från Team Scandica/Högvarv har verkligen hittat rätt med sitt tävlingsfiske. Förra helgen ingick han i det tremannalag som i stor stil kammade hem vinsten i havsfisketävlingen PNC och i söndags klättrade han högst upp på en ny prispall – då i SFK Spinns Gösadraget.

Foto: Niklas Pettersson

Tävlingen avgjordes som vanligt i den svårfiskade sjön Rottnen och förhållandena under tävlingsdagen passade bättre för bad än gösfiske. Solen gassade och sjön låg bitvis blank. Ändå var det full aktivitet i Niklas Scandicabåt.

Foto: Niklas Pettersson

– Visst var det extra svårtfiskat den här gången. Fiskarna gick ytligt och var svåra att finna på lodet. Därför satsade många på trolling men jag körde vertikalfiske och det gick ju rätt hyfsat, berättar han.

De kan man lugnt säga. Niklas – som valde att fiska ensam – fick hela elva fiskar över minimimåttet 50 centimeter och även en hel del smågös.

”Fisken höll sig ofta några meter under ytan och alla högg på Ismo Zandy-jiggar som riggats på TWK-skallar”

– Fisken höll sig ofta några meter under ytan och alla högg på Ismo Zandy-jiggar som riggats på TWK-skallar, berättar Niklas.

Prestationen bli än mer imponerande med tanke på att många sylvassa team kammade noll. Vi passar därför på att fråga Niklas om han vill bjuda på några heta vertikaltips som funkar när solen gassar på.
Det vill han gärna och tipsen kommer här!

Tack för tipsen och grattis till segern!

Hans Hällman