Annons: Sponsrat innehåll

Tydligare sidoseende

Publicerat Senast uppdaterad

Lowrance är kända för sina innovativa produkter inom marinelektronik. För sportfiskare världen över har deras ekolod, givare och smarta funktioner revolutionerat möjligheterna att fånga drömfisken. Med de nya ekolodsgivarna som har funktionen FishReveal på SideScan tar man ett stort och spännande steg framåt.

Vi hoppar först tillbaka lite i tiden. När tekniker som DownScan och SideScan togs fram och började användas bland båtburna sportfiskare blev det en liten fiskerevolution. Plötsligt kunde sportfiskare få en ny och bättre inblick av vad som sker i miljön under ytan. Dessa tekniska framsteg gav fiskaren i båten en tydligare bild av struktur, växter och eventuella fiskar som dolde sig.

FishReveal gör det enklare för alla fiskare

Vidareutvecklingen av dessa tekniska framsteg kom i och med att Lowrance lanserade funktionen FishReveal™ på DownScan. Enkelt utryckt kombinerar denna funktion ekolodsbilder av struktur från DownScan och de typiska ”bananerna” som visar fiskar i vattnet.
Nu blev det ännu lättare för både erfarna fiskeproffs och glada noviser att använda ekolodet för att försöka urskilja vad som troligtvis är fisk eller ej, speciellt när de gömmer sig i eller intill tät vegetation eller andra knepiga strukturer. Den här mycket populära funktionen finns numer på alla modeller – från instegsmodellen HOOK Reveal till toppmodellen HDS Pro.

Hjärtat i systemet

Lowrance HDS® Pro är hjärtat i företagets Ultimate Fishing System, som ger dig kontroll från för till akter. Här inryms Power-Poles, autopiloter, motorer, radar och mycket annat. HDS Pro är också det perfekta verktyget för att hitta fisk. Det har inbyggt stöd för Active Imaging™ HD som ger dig extremt hög upplösning och det nya, högupplösta live-ekolodet ActiveTarget® 2 där du tydligare kommer upptäcka och se mer fisk än någonsin tidigare.

SideScan FishReveal – så funkar det

När Lowrance släppte HDS Pro ledde det även till att utvecklingen av SideScan-funktionen tog ett stort kliv framåt. SideScan FishReveal släpptes och med den förändras återigen sportfisket!

Denna unika funktion kombinerar två saker: den populära SideScan-vyn med målseparation samt CHIRP-ekolod som är placerade på bägge sidorna av båten. Det gör att du som användare får en oerhört tydlig bild på skärmen av det som ekolodet tolkar som en eventuell fisk på sidan om sin båt.

Om du upplever vanliga SideScan-bilder som lite svårtydda så är FishReveal lösningen. Den ger dig också ett mycket effektivt verktyg för att söka fisk i och runt växtbälten där den vanliga SideScan-vyn kanske går bet.

Vill du läsa mer om hur FishReveal på SideScan och alla andra smarta, användarvänliga produkter från Lowrance kan hjälpa dig att utveckla ditt fiske och kanske hitta den där drömfisken så kan du läsa mer här