Annons: Sponsrat innehåll

Nu på fredag den 18/5 slås dörrarna upp till årets upplaga av Swedish Game Fair. Satsningen på sportfiske har aldrig varit större. Kika på nya sportfiskebåtar, kläm på prylar, träffa sportfiskekändisar och delta i tävlingen där du som vinnare kammar hem otroliga 100 000 riksdaler i rena cash. (Foto: Elis Wessmark).

Sveriges största mässa för sportfiske, jakt och hund

Publicerat Senast uppdaterad

På fredag slås dörrarna upp till det 90 000 m² stora mässområdet vid Tullgarns slott söder om Stockholm. Mässan blir Sveriges största för sportfiske, jakt och hund.
Det första mässområdet som besökarna möter är det 4 000 m² stora sportfiskeområdet, vilket är mässans största nysatsning i år. Vackert beläget precis vid vattnet lägger man även ut 48 meter bryggor där det finns möjlighet att testa både båtar och kajaker.

– På bryggorna kommer man hitta riktigt häftiga båtar för både sportfiskaren och jägaren från bland andra Mojoboats, Borgs Motor, Ockelbo och Alumacraft, säger Robin Norlén på Swedish Game Fair.

Från sportfiskeområdet går också starten av Swedish Game Fair Predator Open, en fisketävling efter gädda, gös och abborre där vinnaren i båtklassen får hela 100 000 kronor. Under fredagen går kajakklassen och under fredag och lördag är det båtklassen som tävlar. På mässområdet kommer besökarna kunna följa resultatet live.

…Swedish Game Fair Predator Open, en fisketävling efter gädda, gös och abborre där vinnaren i båtklassen får hela 100 000 kronor.

Självklart kommer det också finnas fiskeprofiler på plats – Tobias Fränstam, Evelina Henriksen och Felix Frey håller låda. Tobias Fränstam kommer dessutom ha sin båt liggandes vid mässans bryggor och kan ta med besökare ut i Tullgarnsviken för att testa de senaste prylarna från ABU.

Tobias Fränstam kommer dessutom ha sin båt liggandes vid mässans bryggor…

Även på land kommer det hända saker hela tiden för den som är fiskeintresserad. För de lite yngre arrangerar Forshagaakademin mete efter regnbåge i dammarna bredvid slottet. För den som vill lära sig olika jiggtekniker så arrangerar de även en jiggskola. Mitt på sportfiskeområdet står en stor kastbassäng för att testa beten. Och beten finns det gott om, bland annat från de stora leverantörerna, men också från betesbyggarna som ställer ut i betesbyggartältet.

Evelina Henriksen från ABU snackar sportfiske med mässbesökarna.

För dig som är intresserad av skytte finns det ett stort skyttefält där man kan skjut med både hagel och kula. Den hundintresserade kan se fram emot ett stort program med hundprofiler som visar bland annat allmänlydnad och jaktlydnad.

– Vi ser gärna att man dessutom tar med sin hund till mässan. Ta chansen att prova agility, grythundsträning eller ställ upp i den populära tävlingen Skott & Apport, säger Robin Norlén.

Mässan hoppas passera över 25 000 besökare, vill du slippa köer så köper du din entrébiljett online redan idag!

Mässprogram, viktiga hållpunkter och mer information om mässan finns på swedishgamefair.se