Sportfiskarna får drygt 4 miljoner Postkodstiftelsen. Foto: Andreas Hamnered

Stort ekonomiskt stöd till Sportfiskarna

Publicerad Senast uppdaterad

Sportfiskarna har fått över 4 miljoner kronor i bidrag från Postkodstiftelsen. Pengarna ska gå till arbete för fler fiskar, insekter och friskare ekosystem.

Sportfiskarna skriver:

Svenska Postkodstiftelsen och Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund (Sportfiskarna) har redan tidigare haft ett synnerligen framgångsrikt samarbete. 2019 beviljade de nämligen Sportfiskarna ett stöd till projektet ”Skolbäck från fjäll till kust” – vilket blivit en succé.

I ett projekt som fått namnet Skog, myr, bäck och å kommer man att etablera ett omfattande restaureringsarbete i svenska vattendrag, med fokus på ett helhetsgrepp inom några utvalda avrinningsområden.

Postkodstiftelsen formulerar satsningen, där fyra organisationer utöver Sportfiskarna får ta del av de pengar man delar ut, så här:

Genom en särskild satsning vill Postkodstiftelsen stödja goda exempel som testar nya lösningar för att adressera utmaningarna, restaurera och skydda skogar och ekosystem samt främja samers rättigheter och inflytande och därmed indirekt stärka skydd av skog och mark