William och Tommy vann förra årets omgång av Sommargäddan. De är tillbaka i år igen, med förstärkning av ytterligare en teammedlem - Andreas Olsson.

Sommargäddan: Hemmavatten Dalälven

Publicerat

Team Walte kammade hem segern i förra årets omgång av sommargäddan med fem gäddor på 551 centimeter. Här kommer några tips från det vinnande teamet.
Från Sala i Västmanland kommer William Niemi-Carlsson och Tommy Malmberg som bildar Team Walte. Deras hemmavatten är den enorma Dalälven. Killarna fiskar med jerk och det hetaste betet överlag har varit det numera klassiska Buster Jerk, även om de i förra årets omgång av Sommargäddan tog sina största gäddor på spinnerbaits.
– När fisken är trög, kan det vara bra med ett irriterande bete som låter och glittrar lite. Då är stora gäddspinnare bra, säger William.

I Sommargäddan kan man inte komma med bortförklaringar om att vissa känner vattnet bättre.

Självklart är Team Walte med i Sommargäddan i år igen, men nu har de förstärkt teamet med en tredje medlem, Andreas Olsson.
Vad bör man då tänka på för att lyckas.
– Vi pratar och planerar mycket om hur vi ska lägga upp fisket när vi sitter i båten. Vi snackar faktiskt bara fiske, säger William.
Ett viktigt tips till alla de tävlande teamen i år är att vara noga med hur de placerar gäddan på måttdekalen.
– Diskvalificerade bilder är verkligen inte kul, säger William.
Team Walte är peppade inför den nya omgången av tävlingen.
– Det är en riktigt rolig tävling. Det känns mer rättvist när alla får fiska i sina hemmavatten. Då kan man inte komma med bortförklaringar om att vissa känner vattnet bättre!

Tänk på att det går att anmäla ett team ända fram till midsommar!