Simon Johansson gör verklighet av sin dröm. Foto: Privat

Simon växlar upp fiskeintresset – startar butik i Nässjö

Publicerat

Webhandeln tar ständigt ny mark, men till mångas tacksamhet så finns det fortfarande personer som satsar på fysiska butiker. Den senaste i raden är Simon Johansson som öppnar flugfiskeaffär i Nässjö.

Småland har alltså blivit med en ny flugfiskebutik. Det handlar om inbitne fiskaren Simon Johansson som satsar vidare med SvenskaFlugor, där en webhandel sedan tidigare ingår i konceptet.
Så här berättar han själv om satsningen:
– Jag har flugfiskat till och från sedan 10-årsåldern, och band första flugan i den åldern också. Sedan kom tonåren och då kom andra intressen emellan. Jag träffade min sambo Jenny och fick vår första dotter och flyttade till hus 2015. Då fick jag min styvpappas gamla flugbindningssaker och började binda flugor för fullt i förrådet.

En blick inifrån butiken.

Simon började så småningom sälja sina flugor för att sedan göra inköp av flugbindningsmaterial, och på den vägen är det.
– För två år sedan gjorde jag en storsatsning med ny hemsida och större produktutbud, samt slöt en bra deal med Firehole Outdoors för ensamrätt av deras produkter i Sverige. Jag har också ett unikt material som heter Floatant Chenille, vilket jag köpte upp hela Europalagret av när Italienska Benecchi slutade sälja det. Dessa två produktgrupper är mina stöttepelare och anledning till varför min lilla butik kunnat utvecklas till vad det faktiskt är idag.

Vill skapa skönt häng
Simon konstaterar att det ligger enormt mycket jobb bakom satsningen, men att han drivs av kärlek till både flugfisket och flugbindning.
– Förhoppningarna är såklart att framför allt folket i Småland inser vad de faktiskt får i min butik. Det finns inget liknande, knappt i Sverige heller. Jag kommer lägga stor vikt vid att det ska bli jäkla trevligt att besöka butiken. Inte bara för att handla på plats, utan lite som en mötesplats där man kan ta en kaffe, sätta sig i soffan och kika lite på en flugfiskefilm eller bläddra i nån tidning, hälsar han.