Annons: Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll.

Sea-Doo FishPro Sport – Stabil & lättmanövrerad fiskemaskin

Publicerat

Abborrfiskaren Johan Lotthagen från Team Gunki har tillbringat en dag ute på vattnet med en vattenskoter. Och han såg genast nya möjligheter i sitt eget fiske.

– Jag har ju kört vattenskoter en hel del innan, men jag var ändå positivt överraskad. Även när det gick lite sjö och när det strömmade uppe i ån så var fiskeskotern både lättmanövrerad och stabil.

– Det var också lätt att röra på sig och förflytta sig på själva skotern. Perfekt för mig då jag gärna vill fiska 360 grader runt mig när jag söker av vattnet efter fisk.

– Fiskeskotern är ett utmärkt alternativ till båt. Man kan förflytta sig snabbt och det finns förvånansvärt mycket stuvutrymme. Mängder med fack och förvaringsutrymmen som man enkelt kommer åt, poängterar Johan.

Närheten till naturen

En av flera positiva egenskaper är att du kan sjösätta fiskeskotern i nästan alla vatten. Du behöver inga fina ramper utan du behöver bara kunna backa ned trailern, antingen för hand eller med bilen. Dessutom tar vattenskotern inte så stor plats i garaget om man jämför med en stor båt på trailer.

– Jag ser nya möjligheter i mitt abborrfiske med en vattenskoter. Små eller oåtkomliga vatten där man inte kan sjösätta en båt blir nu plötsligt tillgängliga. Det öppnar upp för många, spännande fiskeresor framöver, påpekar Johan.

– En fiskeskoter är ju också perfekt när man vill kombinera bad och fiske. Både när jag fiskar med kompisar eller tar med familjen på utflykt.

– En annan viktig sak är närheten till vattnet och närheten till naturen. Känslan att vara ett med naturen sätter sin prägel på upplevelsen. Särskilt när man fiskar ensam i mindre vatten, här upplever jag en närkontakt och atmosfär man sällan någon annanstans, poängterar Johan.

Gjord för fiske

Sea-Doo FishPro Sport är utvecklad för sportfiske. Det innebär att det finns flera genomtänkta konstruktionslösningar och tillbehör som underlättar fisket. Längst bak finns en plattform med en förvaringsbox för mat, fångad fisk och fiskeprylar. Denna box kan man enkelt demontera om man vill, då får man en rejäl fiskeplattform för t ex spinn- eller flugfiske.

Under huven finns också gott om utrymme för utrustning, t ex betesboxar, ankare, förtöjning och diverse verktyg.

De breda fotstegen på varsin sida om sitsen är idealiska att stå på när du fiskar, här kan du även placera betesboxar, fiskeverktyg och liknande för snabb och smidig åtkomst.

Ekolod och GPS ingår

FishPro Sport är också utrustad med ett 7-tums ekolod med inbyggd GPS från Garmin. Perfekt för säker navigering och för att kunna se vad som finns under ytan när det är dags för fiske.

En vattenskoter suger in vatten från undersidan och använder sedan vattnet i en jetstråle som driver båten framåt. På FishPro Sport kan du enkelt ändra jetstrålens vinkel så att skotern lättare kommer upp i plan vid växlande förutsättningar, t ex vid hård motsjö eller besvärlig sidovind.

Du behöver inte vara orolig om jetmotorn mot förmodan skulle suga in sjögräs och annan vegetation, och därmed blockera insuget. På en FishPro Sport är detta problem enkelt att åtgärda – med en knapptryckning vänder du vattenstrålens riktning och blåser rent insuget. Snabbt och problemfritt.

Ps. Johan Lotthagen kallas även Johan Dalarna. Ds.