Annons: Sponsrat innehåll

Annons: Sponsrat innehåll

Sea-Doo FishPro Sport – Smidig fiskemaskin

Publicerat

Gäddfiskaren Niklas Linck från Bollnäs fick möjlighet att provköra fiskeskotern en dag ute på sjön. Och det gick över förväntan. Niklas blev positivt överraskad över hur bekvämt och smidigt det är att fiska från en fiskeanpassad vattenskoter.

– Det var lite ovant i början med det gick förvånansvärt fort att komma underfund med styrningen. En vattenskoter är väldigt bekväm att styra. Faktiskt lättare än en båt.

– Det var lätt att fiska från skotern, dock var det kallt den dagen jag provade så jag hade mycket kläder vilket i sin tur gjorde att det var lite omständligt att rotera runt och placera sig för att kunna kasta. Men efter ett tag fick jag kläm på hur jag skulle gå till väga, säger Niklas.

– Att fiska med en vattenskoter skulle passa mitt fiske alldeles utmärkt, då jag föredrar att fiska i mindre sjöar med lägre fisketryck. När jag varit iväg med min egna båt själv i småvatten med trånga båtramper med små marginaler så hade ett smidigt skoter-ekipage varit ett bättre alternativ.

Förvånansvärt gott om förvaring

– Även om det är gott om stuvutrymmena i en fiskeskotern så är såklart möjligheterna till förvaring mindre än en normal båt. Man måste därför minimera sin utrustning en smula. För mig är det emellertid inget problem eftersom jag föredrar att fiska med så lite utrustning som möjligt. Mitt fiske blir mer koncentrerat då, när jag inte behöver tänka på att byta bete eller spö. Och fiske- och naturupplevelsen blir oftast också mycket bättre, poängterar Niklas.

Sea-Doo FishPro Sport är utvecklad för sportfiske. Det innebär att det finns flera genomtänkta konstruktionslösningar och tillbehör som underlättar fisket. Längst bak finns en plattform med en förvaringsbox för mat, fångad fisk och fiskeprylar. Denna box kan man enkelt demontera om man vill, då får man en rejäl fiskeplattform för t ex spinn- eller flugfiske.

Under huven finns också gott om utrymme för utrustning, t ex betesboxar, ankare, förtöjning och diverse verktyg.

De breda fotstegen på varsin sida om sitsen är idealiska att stå på när du fiskar, här kan du även placera betesboxar, fiskeverktyg och liknande för snabb och smidig åtkomst.

Stabil och smidig fiskemaskin

– Det första som slog mig var att ekipaget är så otroligt mycket mindre än många båtar, vilket i sin tur gör att man får tillgång till fler ramper och vatten. En stor fördel.

–Stabiliteten förvånade mig också, det gick i princip att stå överallt på skotern och kasta, berättar Niklas.

– Kontakten med vattnet var över förväntan, stor skillnad om man jämför med en båt, och med tanke på att man kommer in på väldigt grunda områden får man en betydligt mer naturnära upplevelse. Med en fiskeskoter går det att upptäcka nya heta ställen i sina hemmavatten, ställen man inte kunnat fiska på tidigare.

– Jag tror att skotern kommer göra sig bäst under våren och sommaren. I mitt fall gäddfiske när det är lite varmare ute så man inte behöver överdrivet med varma kläder på sig som gör det svårare att röra sig. Sen gissar jag att fiska abborre på sommaren med lättare utrustning är ett annat område där skotern kommer glänsa, säger Niklas.

Magisk naturupplevelse

FishPro Sport är utrustad med ett 7-tums ekolod med inbyggd GPS från Garmin. Perfekt för säker navigering och för att kunna se vad som finns under ytan när det är dags för fiske.

En vattenskoter suger in vatten från undersidan och använder sedan vattnet i en jetstråle som driver båten framåt. På FishPro Sport kan du enkelt ändra jetstrålens vinkel så att skotern lättare kommer upp i plan vid växlande förutsättningar, t ex vid hård motsjö eller besvärlig sidovind.

– Även om fiskeskotern är försedd med många finesser så är det kontakten med naturen som är den absolut största fördelen. Just närheten till vattnet är väldigt positivt, du får en bättre känsla under själva fisket, berättar Niklas.

– Man kan smyga in i små vikar och på grunda områden, och få förmånen att uppleva en magisk direktkontakt med både den omgivande naturen och livet under ytan, det får man sällan när man fiskar från en större båt. Fiskar du mycket ensam och vill uppleva fisket på ett helt nytt sätt, då är en fiskeskoter ett utmärkt alternativ till en mindre sportfiskebåt.