Annons: Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll.

Sea-Doo FishPro Sport – fiskemaskin med körglädje

Publicerat

Predatorfiskaren Martina Sjöstedt från Gävle provade fiskeskotern en blåsig dag ute på sjön. Trots att hon är väldigt fäst vid sin båt så såg hon genast de stora möjligheterna i en FishPro Sport. Ett fantastiskt redskap när man fiskar ensam och vill uppleva fisket på ett helt nytt sätt.

– Trots att det blåste mycket ute på sjön så kändes det komfortabelt och tryggt. Fiskeskotern gick förvånansvärt bra att köra i höga vågor utan att det blev ostabilt eller att man blev blöt, berättar Martina.

– Framför allt var det roligt att köra vattenskotern. Den var snabb och riktigt kraftfull. Även om blåsten var i häftigaste laget så ville jag inte sluta köra.

Närmare vattnet

– Fiskeskotern var mycket stabilare än jag först trodde. Det fanns gott om förvaring vilket är ett stort plus. Det jag enda saknade var en ankringsfunktion, men det kan man ju lösa med ett traditionellt ankare.

– I jämförelse med en båt är den väldigt smidig att hantera och fiskar man ensam så är en vattenskoter ett fantastiskt redskap. Särskilt närheten till vattnet är väldigt positivt, du får en suverän känsla under själva fisket, det känns faktiskt som att stå direkt på vattnet, säger Martina.

– Man kan smyga in i små vikar och på grunda områden, och få förmånen att uppleva en härlig kontakt med naturen och livet under ytan, det får man sällan när man fiskar från en större båt.

Fartfylld körupplevelse

– Även om jag älskar min båt så skulle jag absolut kunna tänka mig en fiskeskoter också. Det är ju en väldigt rolig maskin att fiska ifrån och just att den är så snabb och smidig. När man vill vara först till favoritplatsen på en tävling så skulle den vara oslagbar. Eller till det grunda fisket där det kan vara svårt att ta sig in med en båt, påpekar Martina.

– Det var ju första gången jag testade en vattenskoter och det gav mersmak. Jag ville ju inte sluta utan bara köra mer, det var ju jättekul! En fiskeskoter hade passat perfekt till mitt gädd- och gösfiske – både till vanligt spinnfiske och vertikalt fiske. Särskilt när jag fiskar ensam och när jag vill testa nya, mindre vatten. En fiskeskoter ställer ju inte så höga krav på båtramper, i princip räcker det att man kan backa ned bilen utan att köra fast.

– En fiskeskoter är ett utmärkt alternativ till en mindre sportfiskebåt. Jag skulle inte tveka en sekund om jag fick möjligheten. Skojig att köra och extremt stabil, och på köpet får man en fantastisk närkontakt med vattnet, det kan ju inte bli bättre!

Utvecklad för sportfiske

Sea-Doo FishPro Sport är utvecklad för sportfiske. Det innebär att det finns flera genomtänkta konstruktionslösningar och tillbehör som underlättar fisket. Längst bak finns en plattform med en förvaringsbox för mat, fångad fisk och fiskeprylar. Denna box kan man enkelt demontera om man vill, då får man en rejäl fiskeplattform för t ex spinn- eller flugfiske.

Under huven finns också gott om utrymme för utrustning, t ex betesboxar, ankare, förtöjning och diverse verktyg.

De breda fotstegen på varsin sida om sitsen är idealiska att stå på när du fiskar, här kan du även placera betesboxar, fiskeverktyg och liknande för snabb och smidig åtkomst.

FishPro Sport är utrustad med ett 7-tums ekolod med inbyggd GPS från Garmin. Perfekt för säker navigering och för att kunna se vad som finns under ytan när det är dags för fiske.