Både Valsjöbyn och andra fiskedestinationer är populära inför sommaren. Foto: Kristina Ernehed

Rusning till fjällfiske: ”Det är nästan fullt redan”

Publicerat

Planerar du en fiskeresa till Jämtland i sommar och har bokat boende? Bra i så fall. Snart kan det nämligen vara för sent. Det är nämligen rusning till flera områden.

Huruvida gränserna mot Norge kommer att öppna till sommaren står skrivet i stjärnorna, men det står klart att många sportfiskare räknar med en så kallad ”hemester” i Sverige. Och det är inte minst fjällen som lockar.
– Det är ett enormt tryck. Vi har bara några enstaka dagar som inte är bokade redan, berättar stuguthyraren Gunnar Heibring i Valsjöbyn.

Gunnar är även ordförande i Drömfiske Jämtland/Härjedalen, och från flera aktörer i föreningen kommer det rapporter om högtryck.
– Jag och andra stuguthyrare i Hotagenområdet kommer nog att behöva slussa förfrågningar till andra områden. Vi vill ju att turisterna ska komma till Jämtland, så vi får hjälpas åt så gott det går.
Många av fisketuristerna har förstås siktet inställt på öring, harr och röding, men Gunnar poängterar att Jämtland inte minst har enormt många bra abborre- och gäddvatten.
– Man kan inte räkna med att vara ensam vid ett strömmande vatten, åtminstone inte om det är vägnära, men det finns ju väldigt många sjöar med bra fiske där man inte behöver trängas, säger Gunnar Heibring.

Fiskejournalen publicerade nyligen en genomgång av läget hos flera populära fiskecamper, som du kan läsa här!