Annons: Sponsrat innehåll

Rätt stövlar för isen

Publisert Sist oppdatert

Stövlarna är faktiskt en av de viktigaste sakerna att tänka på när man ska ut på isfiske. Fryser man om fötterna fryser man snart om hela kroppen och då blir fisket sällan kul. Men stövlarna ska också vara sköna att gå i och behagliga att ha på sig en hel dag.

Vi har hårdtestat Fubukis stövlar på allt ifrån havsfiske på öppet hav i Norge på senhösten till pimpelfiske i Jämtland under smällkall midvinter. Dessa skodon har blivit en klar favorit. Det enda minuset är att de kan vara lite tröga att få av och att det kan vara skönt, om än inte nödvändigt, att ha en stövelknekt till hands. I övrigt har dessa stövlar blivit ett måste i packningen när man ska ut på krävande fiskeuppdrag.

Det som är lite ovanligt med dessa ”fiskestövlar” är att de blivit superpopulära även blad modemedvetna storstadsbor. Ser man färgerna och den eleganta designen kan man kanske förstå varför. Vår favorit är helt klart Fubuki i orange. Dels för att det är apsnyggt, dels för att man sällan behöver leta länge efter dem när man ska ut eller om man är flera fiskare som delar boende. De sticker ut, på rätt sätt. Men de finns naturligtvis även med diskreta färger. Om man vill köra den stilen. Vad man än väljer så väljer man rätt.