Annons: Sponsrat innehåll

Med Garmins nya app ActiveCaptain utforskar du sjökort, planerar rutter och markerar intressanta fiskeplatser - direkt i din mobil.

Planera din fisketur med ActiveCaptain

Publicerat Senast uppdaterad

Med appen ActiveCaptain är fisket aldrig längre bort än fickan. Du kan nu planera fisketurer, skaffa sjökort och lägga in rutter direkt i mobilen. Och bäst av allt — ditt arbete synkas automatiskt till din plotter när du kliver i båten.
Idag finns det appar för allt mellan himmel och jord. Inte alltid svarar de mot ett konkret behov utan man kanske snarare försöker skapa ett behov. Med ActiveCaptain har man istället använt modern teknik för att tillföra konkret mervärde. Har du en båt, en Garmin-plotter och en mobil så har du nytta av ActiveCaptain.

Med appen kan du sitta hemma eller på kontoret och ändå ha kontroll över din plotter. Du har tillgång till plotterns inspelade Quickdraw Contour-kartor över dina favoritvatten, du kan ladda ned andra fiskares uppladdade kartor och du kan ladda ned officiella sjökort. I ActiveCaptains community kan du läsa om intressanta fiskeplatser och andra fiskares erfarenheter. Det bästa är att allt du gjort på mobilen överförs automatiskt till plottern så fort du sätter dig i båten – trådlöst och knapplöst.

…allt du gjort på mobilen överförs automatiskt till plottern så fort du sätter dig i båten – trådlöst och knapplöst.

Om du planerar fisketuren hemma i soffan med ActiveCaptain så kan du fokusera helt på fisket när du väl är ute på sjön.

Exempel 1
Du och din fiskekompis planerar en resa till en intressant gössjö. Kompisen har varit där förut och laddat upp kartan han gjorde med sin plotter i Garmins Quickdraw community via ActiveCaptain. Den kartan laddar du nu ned till din egen app, sen ligger du bara i soffan och spanar på sjöns djuphålor och lockande grundkanter och planerar den kommande fisketuren. Du markerar heta platser, djuphålor, grund och branter samt lägger upp rutten direkt i appen. När du och din vän nästa dag kliver i båten och startar plottern så synkar appen automatiskt med plottern och det är bara att följa rutten du skapat hemma i soffan.

Du markerar heta platser, djuphålor, grund och branter samt lägger upp rutten direkt i appen.

ActiveCaptain finns till både Iphone och Android.

Exempel 2
Idag har du lovat kompisen att få vara kapten ombord. Med tanke på att han ibland är som ett osäkrat vapen med en och annan grundstötning på sitt samvete, använder du ActiveCaptain och funktionen ”styr din plotter”, lite i smyg i fören. Fördelen med den funktionen är bland annat att du kan se exakt var ni befinner er, hur djupt det är under er just nu, och var grunden finns. Informationen visas via appen på din mobil eller surfplatta och du slipper blotta din rädsla genom att hänga över kompisens axel för att följa framfarten över fjärden via plotterskärmen.

Det är lätt att gå all-in med ActiveCaptain. Appen finns kostnadsfritt för både Iphone och Android.

Prova du med!

Ladda hem ActiveCaptain från din Iphone.
Ladda hem ActiveCaptain från din Android.