Att sätt färg på sina trekrokar är relativt lätt. Mattias Berg ger tre tips nedan. Foto: Privat

Piffa till dina pimpelkrokar – följ Mattias vassa tips!

Publisert

Nu har isen börjat lägga sig i norra delarna av landet – och det är förstås läge att se över pimpelprylarna. Kanske är det till och med läge att sätta lite extra färg på krokarna, med hopp om att det ska locka drömfisken?

Fiskejournalen har bett Mattias Berg om 3 vassa tips. Han bor i Smedjebacken och piffar till sina trekrokar hemma i pysselhörnan. Ett väldigt lättarbetat material är chenille, som även nybörjaren kan leka sig fram med.

Några av krokarna som Mattias piffat till.

1) Ska man göra krok med chenillegarn bör man få tag i ett som är så tätt som möjligt. Jag själv med ett som heter ”Ultra Chenille”. När man har knutit på det på kroken kan man bränna lite lätt med en tändare på ytan där limklicken senare ska sitta. Allt detta för att skapa ett lock för att förhindra att limmet rinner för långt in i chenillegarnet innan det har härdat.

2) Vidare är att tänka på när man ska blanda ljusa färgpigment och epoxy är att tillsätta en liten mängd nagellack i liknande kulör. Detta ger ett slutresultat som ger mer lyster. Man kan dock behöva prova sig fram då vissa färger/lacker skär sig med epoxyn.

3) Slutligen är det finfint att göra krokar med glitter i. Få tag på ett finkornigt sådant i olika färger, ca 0,1*0,1mm i olika färger, blanda endast glitter och epoxy och prova dig fram!

Tack för tipsen Mattias, säger vi på Fiskejournalen!
Följ oss gärna på Facebook och Instagram för fler tips och fiskenyheter!