Annons: Sponsrat innehåll

Panoptix LiveScope – en spännande fiskerevolution

Publicerat

Så här har du aldrig sett under ytan förut. Med Garmin Panoptix LiveScope system får du en så tydlig bild av vad som sker under din båt att du till och med kan se ditt drag när du vevar in det. I realtid kan du följa fisk som närmar sig och hugger.
Upp till 60 meter ner och 60 meter bort från båten kan du få en live-vy av vad som händer. Dessutom är hela systemet enkelt att installera och komma igång med. LiveScope är helt enkelt obotligt spännande och extremt användbart.

Tips från Carlo

Björn ”Carlo” Karlsson är en av landets mest mångsidiga och erfarna sportfiskare. Inte minst har han fantastiska meriter inom havsfisket. Carlo har vunnit havsfiske-SM individuellt tre gånger, blivit individuell Europamästare, samt individuell nordisk mästare. Numer tillbringar han alltmer tid i sötvatten, i jakten på abborre, gädda, gös och röding. Hans expertkunskaper inom marinelektronik är en av komponenterna som gör honom framgångsrik.
Men med Garmins användarvänliga produkter behöver man inte vara fullt så skicklig som Carlo för att kunna få stora fördelar i matchen mot fisken.

Ger stora fördelar

– Jag har använt Garmin LiveScope sedan introduktionen 2018 och har bara gott att säga om systemet. Lite förenklat uttryckt är det en ekolodsgivare som visar allt som sker under och runt båten i realtid. Den här tekniken ger givetvis stora fördelar i fisket eftersom man på långt håll kan se vad som händer i vattnet och agera därefter. Det blir som att tjuvkika ner under ytan, eller titta ner i ett akvarium.

Carlo berättar att han mestadels använder LiveScope för fiske efter gös, gädda och abborre. – Jag använder både möjligheten att kunna fiska vertikalt och för spinnfiske på längre håll. Det är framförallt spinnfisket på längre håll som LiveScope har inneburit en stor revolution för mig, menar han.

Har utvecklat sitt fiske

Även en erfaren och mångsidig fiskare som Carlo försöker hela tiden utveckla sitt fiske. Ibland sker det med hjälp av tekniska innovationer, som Garmin Panoptix LiveScope.
– Ja, framförallt så har jag utvecklat mitt fiske efter stor abborre. Jag ser ju på ett ungefär storleken på fisken jag fiskar på och kan rikta in mig enbart på de största exemplaren. Den här möjligheten har gjort att jag i mina hemmavatten kunnat fånga både många och riktigt stora exemplar.

Kan följa och utvärdera fiskens rörelser

På frågan om vad han kan göra idag, vad som var svårt eller omöjligt tidigare säger Carlo så här:
– Till exempel kan jag redan på långt håll se om ett grund innehåller fisk och ungefärlig storlek på dem. Jag ser även fisk som uppehåller sig i pelagialen runt grunden, typ gädda eller gös, eller om det finns större abborrar i utkanten av de större stimmen. Dessutom kan jag se om det är någon aktivitet i stimmen, eller om det är lugnt och stilla. LiveScope är så effektivt att man även ser fisk på långt håll som ligger och trycker alldeles i närheten av ytan.

Utforska nya vatten

Carlo tipsar om att använda LiveScope när man utforskar nya vatten:
– Det är ett fantastiskt redskap när man utforskar nya sjöar. Man får ett snabbt svar på om sjön har potential. Jag har sett ut några heta nya sjöar till nästa år. Jag ser verkligen fram emot att använda tekniken.

Enklare än du tror

Panoptix-givaren är enkel att justera. Och oavsett vad du har för utrustning är den enkel att installera med plug-and-play-anslutningen. Carlo dämpar också alla farhågor om att det skulle vara krångligt:

– Jag tror många är rädda för ny avancerad teknik. Men man behöver absolut inte en teknisk doktorsexamen för att ställa in LiveScope-grejerna till fungerande skick. Dessutom finns det hur mycket hjälp som helst att få bland annat på Facebook (Fiska med Garmin) eller i direktkontakt med supporten eller med någon av Garmins ambassadörer. Vill du uppleva en helt ny undervattensvärld så är Livescope ett fantastiskt verktyg, avslutar Carlo.

Några snabba fakta om LiveScope

Se allt i realtid

Du ser lättolkade ekolodsbilder av fisk som simmar nära klart definierade strukturer. Du kan se ditt bete när du vevar in det och skilja mellan olika fiskarter– allt i realtid.

Tre lägen med en givare

Justera enkelt givaren efter hur du fiskar. Rikta framåt för att se runt båten, rikta nedåt för att se direkt under båten eller justera för att få perspektivvyn, en vinkel ovanifrån för grunt vatten (Perspective Mode Mount säljs separat).

Utmärkt räckvidd

Du får kristallklara bilder runt båten, men du kan även se på ett avstånd på upp till 60 meter både framåt och nedåt, även när båten ligger stilla.

Anslut enkelt till ditt system

Integrera det här systemet smidigt med din kompatibla Garmin-plotter med den enkla plug-and-play-kontakten från Garmins marina nätverk.

Ser mer om hur Panoptix kan göra ditt fiske bättre

Se en film om hur det kan se ut med LiveScope som din egen hjälpreda