Oliver Thors fick en gädda på nästan tio kilo första gången han ismetade. Foto: Privat

Oliver första ismetepass gav en gädda på 9,58 kilo

Publicerat Senast uppdaterad

Oliver Thors 14 år ville lära sig ismeta gädda och man bokade en tur med Pelleman Adventures i Malung. Andra gäddan någonsin på ismete för Oliver bjöd på en stenhård fajt och det fattades inte många hekto till den magiska tiokilosgränsen.

Jag tycker det är lite extra kul när det är ungdomar som visar intresse för denna underbara hobby, skriver Pelle på Pelleman Adventures i ett mail till Fiskejournalen.

Han berättar vidare om fiskedagen:

Vi hade riktigt bra tur med vädret lagomt med vind och hela +4 grader i luften. Både jag och Olliver var taggade till tusen och hoppet om att åtminstone några gäddor skulle hugga. Oliver hade aldrig provat att fiska gädda från isen innan och ville lära sig allt om hur man gör. Innan solen nått över horisonten var alla våra sex spön utsatta och nu kunde vi bara vänta på första fället.

Fisket började trögt med efter en snabb flytt får Oliver en trekilos gädda. Mer väntan och man bestämde sig för att hålla ut till skymningen i väntan på nästa hugg, vilket visade sig vara en klok strategi.

Vi ser hur vippan smäller av hårt och rullen rusar på ordentligt när vi kommer fram till hålet. Adrenalinet ligger på topp. Efter lite kallabalik och en helt sjukt hård fight som Oliver bemästrar som en ren naturbegåvning ligger hon där. En riktigt riktigt tjock och fin gäddmadame som efter en snabb vägning och mätning hamnar på 9,58kg och 109 cm.

Fiskejournalen tackar för vykortet och gratulerar till en fantastisk fiskedag med finfin fångst.