Annons: Sponsrat innehåll

Nya fiskeskotrar gör fiskeupplevelsen ännu vassare

Publisert

Om du har följt med här på Fiskejournalen.se har du kunnat läsa om Sea-Doos populära vattenskotrar FISH PRO, anpassade för sportfiske. Nu finns tre nya modeller, som är ännu bättre anpassade till moderna fiskares behov och krav. ”Fisket har inte varit roligare än så här”, menar till exempel skoter- och fiskefantasten Fredrik Andersson.

En upplevelseboost

En av de sportfiskare som använt och njutit av fisket från sin FISH PRO är Fredrik Andersson, erfaren och utpräglad skoterspecialist, både på snö och vatten. Han har trolling som favoritmetod och beskriver sitt fiske med FISH PRO bland annat så här:

– Frihetskänslan höjs definitivt till en annan nivå. FISH PRO är så enkel och flexibel. Den gör det lätt att ta sig ut och är smidig att använda. Jag har fiskat mycket från båt genom åren, men det här är något nytt. Skotern är helt enkelt ett riktigt fint och kompakt färdmedel på vattnet. Jag har inga problem att ta mig fram på grunda områden, jag tar mig från punkt A till B både snabbt och stabilt. Det är en riktig upplevelseboost, oavsett om du föredrar trolling eller annat fiske.

Tre speciella sportfiskemodeller

Fisket är på frammarsch även i vattenskotervärlden och Sea Doo har därför tagit fram tre olika modeller anpassade för just fiske. Nytt för säsongen är de tre olika modellerna av populära Fish Pro. Samtliga modeller har beprövad Rotax-motor, säker och pålitlig konstruktion och finessrika detaljer som gör både åkturen och fisket roligare och tryggare.

FISH PRO SCOUT är gjord för dig som vill kombinera fiskeintresset med familjeliv och en aktiv livsstil. Med en 6-tums Garmin sjökortsplotter, bekvämt och stabilt säte för fiskaren. iDF – Intelligent Debris-Free Pump System ser till att hålla din fiskeskoter säker och funktionell. Du har också en stor kylväska med spöhållare baktill.

FISH PRO SPORT tar det hela ett steg längre. Modellen är ännu bättre anpassad för sportfiske och en helhetsupplevelse på vattnet. Bland annat har den Garmins sjökortsplotter med 6-tumsskärm, en förlängd bakdel som ger 29 centimeter extra plattform för förvaring, stabilitet och ombordstigning. Ergonomiska fotstöd gör att du sitter ännu bättre i fiskeposition.

FISH PRO TROPHY är skotern som gäller om du lever och andas fiske och behöver den ultimata vattenmaskinen för dina äventyr. Här har du en hela 7 tum stor sjökortsplotter och ekolodsskärm från Garmin och möjligheten att med en enkel inkoppling göra om din stora kylbox till en livewell, där betesfisk eller fångst håller sig fräscha tack vare syrepumpen. FISH PRO Trophy har även ett smart ankringssystem med en särskild förvaring som gör att du inte behöver använda de andra stuvutrymmena till ankare och lina. Lägg till motor på 170 hästkrafter så förstår du att det här är en klassmaskin.

Vill du se hur de olika modellerna skiljer sig åt och vilken som passar dig bäst, så kan du jämföra dem här.

Lättkörda och stabila för både familjeliv och fiske

Fredrik Andersson har hunnit fiska och köra FISH PRO under många timmar och är säker på sin sak:
– När jag har varit ute och fiskat har jag testat att köra trolling med passagerare ombord. Det fungerade utmärkt. Att ankra och fiska, trots lite sjögång är inte heller några problem. Förutom att de här maskinerna är finfina fiskeplattformar är de även suveräna för familjeutflykter och rolig åkning på vattnet. Stadiga och lättkörda!

Fredrik avslutar med några korta tips:
– Allt känns rätt komplett och genomtänkt. Det är bara att sjösätta, starta fishfindern, släppa ut krokarna och njuta. En annan smart och rolig grej är att du kan ladda ner appen Active Captain. Med den kopplar du ihop Garmins ekolod med telefonen och får tillgång till sjökort till mängder av sjöar som andra människor scannat in. Kanske finns ditt fiskevatten redan inscannat eller så scannar du enkelt in ett på egen hand.
En fiskeskoter är kul och effektiv. Kontakta gärna en återförsäljare och ordna en testkörning. Du kommer bli såld.