Väntan är äntligen över för Elias Zachariassen. Foto: Privat

Många års jakt i Malmö äntligen över – drömfisk för Elias

Publisert

Att det simmar omkring 2-kilosborrar i Malmö kanal råder ingen tvekan om – men det är sannerligen inte lätt att lura dem till hugg. Fråga bara Elias Zachariassen, som jagat sin drömfisk under många år.

Elias Zachariassen jobbar på Fiskedags i Malmö, och har således bara ett stenkast till sin favoritsyssla. Drömmen har varit att landa en abborre på 50 centimeter, och nu har det äntligen inträffat.

Så här berättar han själv om det lyckade fiskafänget:
– Jag bestämmer mig för att köra ett afterwork-pass i kanalen. Jag får under dagen höra om otaliga fångster från kunder, som inte gör fiskesuget mindre. När jag väl kommer hem finner jag bekvämligheten i soffan och håller nästan på att somna när min kompis skriver att fisket är okej och att jag borde komma ner och fiska. Jag piggnar till och slänger på mig kläderna och packar en liten väska med två beten som jag har självförtroende för. Uppriggat på spöt är en Ned-prototyp från Savage Gear tilsammans med en 7-grams linkhead. Jag sätter mig i bilen och åker till ett ställe som en vän rekommenderade, där jag även fångade en 49.5-centimeters abborre veckan innan.

Det visade sig vara ett bra beslut. Trots den sena timmen så skulle snart tillvaron skina upp ordentligt för Elias.
– Klockan är nu 22:00 och jag tar mitt första kast i mörkret. På mitt tredje kast kastar jag ut mitt bete på en gräsbädd som är cirka 1 meter djup. Långt ute i kastet får jag ett hugg som heter duga och jag sätter mothugget hårt. Fisken börjar omedelbart gå tungt i sidled och jag förstod att det var en stor fisk. Fiskekompisarna kom närmare mig och kollade på när jag drillade fisken. Några meter ut gör fisken en riktigt bra rusning och nyfikenheten om hur stor den faktiskt är börjar infinna sig.
– Fisken kommer upp till ytan och vänder rakt ner igen. ”Shiiit den är stor, såg ni den, håv, håv, säger jag och kompisen tar omedelbart håven som inte når ner till vattenytan. Jag får gå 15 meter med fisken till en stenbrant där kompisen kan håva fisken, berättar Elias.

Abborren mättes till 50 centimeter och vägde över 2 kilo.
Grattis till fångsten, säger vi på redaktionen.