Annons: Sponsrat innehåll

Med Lowrance nya ekolod/plotter HDS LIVE är du utrustad till tänderna. Läs här nedan så förstår du!

Lowrance HDS Live – ekolodet som har allt

Publicerat Senast uppdaterad

Lowrance® lanserar sina nya flaggskeppsekolod HDS LIVE. Ledaren inom marinelektronik för sportfiske presenterar realtidsekolod-/kartering och samt smartphone-anslutning för sportfiskare.

Se strukturer och skydd med Active Imaging på en ny och extra detaljerad nivå med ett omfång som inte överträffas av någon annan teknik för strukturåtergivning. Med branschledande skärpa, utan att göra avkall på räckvidden ger det oöverträffad bildkvalitet för strukturer, fisk och bottenstruktur. Active Imaging 3-in-1 är en ekolodslösning som kombinerar Lowrance CHIRP-ekolod med SideScan och DownScan Imaging™. Det gör att fiskare snabbt kan söka efter fiskstim och förbättrar FishReveal™ med bättre skärpa och målavskiljning.

Det gör att fiskare snabbt kan söka efter fiskstim och förbättrar FishReveal™ med bättre skärpa och målavskiljning.

Active Imaging 2-in-1 är en ekolodslösning med SideScan och DownScan Imaging™ som är perfekt för användning med en separat traditionell ekolodsgivare. Active Imagings 800 kHz-inställning är enkel att använda och du behöver inte ändra frekvens vid fiske under de flesta förhållanden och den ger kristallklara detaljer utan att göra avkall på räckvidden.

Bra skärpa och detaljrikdom med Active Imaging. Nu är det enklare att se både strukturer och fiskekon.

För fiskare som behöver se längre än 37 meter kan Active Imaging även användas med frekvensen 455 kHz. Active Imaging har förbättrats med högre upplösning, renare 3D-visning och en ny anpassad djupskuggningsfunktion som kan användas i befintliga StructureScan® 3D-moduler via en kostnadsfri programuppdatering som kommer under hösten 2018.

LiveSight-ekolod
Enkel tolkning av ekolodsinformation, LiveSight™-ekoloden ger den mest detaljerade visningen av fisk, ned till varje sväng och slag med stjärtfenan när de simmar i och runt sitt skydd. Du fiskar i realtid medan du ser hur fisk reagerar på ditt bete och hur de förhåller sig till strukturer och får insikter om vad som fungerar eller inte och vad du ska göra härnäst.

Du fiskar i realtid medan du ser hur fisk reagerar på ditt bete…

Perfekt för dropshot-fiske, vertikalfiske eller spårning av betet framför båten. LiveSight hjälper dig att lokalisera platser med fisk och om de aktivt jagar föda. Montera givaren i en framåtriktad position för kast mot fisk, eller montera den i en nedåtriktad position för vertikalfiske under båten.

Med LiveSight kan du i realtid se hur fisken och betet rör sig under eller framför båten.

Med LiveSight riktad framåt tillsammans med Lowrance Point-1 GPS-antennen, en innovativ indikator som visar på sjökortet i vilken riktning givaren pekar, är det möjligt för fiskare att sikta in sig mot en waypoint eller precisera den struktur de försöker fiska.

Genesis Live Charting
Genom anpassade karteringsfunktioner i realtid utnyttjar HDS LIVE kraften hos Genesis Live-kartering som använder digitalt djup för att skapa djup- och konturlager på sjökortet. Användare kan enkelt ställa in kurvornas transparens och täthet på skärmen med intervall på upp till 0,15 m, färgpaletter för djup- och säkerhetsskuggning och mycket mer. Sjökorten kan enkelt sparas på ett SD-kort för kontinuerlig användning.

Skapa ditt eget sjökort under tiden du fiskar.

LiveCast smartphone-integration
Med HDS LIVE kan fiskare visa viktig fiskeinformation och underhållning från en smartphone på en 12- eller 16-tumsskärm som går att läsa av i starkt solljus och från sidorna. En smartphone kan visas i helskärmsläge eller med delad skärmvisning via en HDMI-anslutning och strömma video, visa Google Maps och fiskedata på HDS LIVE pekskärmen – samtidigt som telefonen är säkert stuvad.

Styr viktiga funktioner i din telefon direkt från ekolodet med LiveCast.

”Efter 60 år är Lowrance fortfarande förstahandsvalet för att hitta fisk”, säger Leif Ottosson, VD och koncernchef, Navico.

HDS LIVE har en fantastisk ny, lågprofilsdesign, glas från kant till kant SolarMAX™ HD-skärm, kan monteras med bygel, infälld eller på baksidan av konsolen, programmerbara knappar och programmerbar fjärr med Bluetooth® som tillval. HDS LIVE finns med skärmstorlekar på 7, 9, 12 och 16 tum och kostar från 12 990 till 52 990 SEK. Active Imaging kan köpas i paket med HDS LIVE, eller som separat tillbehör för 3890 SEK. LiveSight-givaren kostar 23 990 SEK.

Mer information finns på www.lowrance.com