I höst: Föreläsningsturné om djungelfiske

"World Record Tour - Amazonas hemlighet"

Publicerad Senast uppdaterad

Sportfiskaren och den tidigare världsrekordhållaren PO Johansson åker på turné under hösten. En föreläsning om ett "sportfiske- och djungeläventyr", till förmån för Barncancerfonden.

PO Johansson kommer under hösten berätta om ett fiskeäventyr i Amazonas djungel. Föreläsningarna går under namnet "World Record Tour - Amazonas hemlighet". Turnén har fyra stopp, Önnestadsgymnasiet i Skåne den 6 november, Huskvarna den 14 november, Östersund (Storsjödagen) den 23 november och Göteborg den 23 december. Biljetter kostar 150 kronor och går att förboka.

Gott ändamål

Föreläsningarna är en del av projektet Livlinan, som är ett initiativ för Barncancerfonden sprunget ur sportfiskare och betesbyggare. Överskottet från turnén går således till Barncancerfonden. Livlinan samlar årligen ihop drygt 400 000 kronor till fonden. Arrangemanget sker också tillsammans med Studiefrämjandet och Sportfiskarna.

Två världsrekord

PO Johansson är en välkänd berättare i fiskemedia, och har bland annat skrivit för Fiskejournalen. Dessutom har han tagit två världsrekord i sitt fiske. Arrangören utlovar en stunds avkoppling i en spännande berättelse - med en omtumlande final. 

Föreläsningarna sker till minne av PO Johannessons bror, Mattias Johannesson, som gick bort sommaren 2023 efter ett års sjukdom i cancer.