Nya regler ska skydda kustharren. Foto: Anders Lundin

Hur resonerar du – påverkar bränslepriserna din fiskesemester?

Publicerat Senast uppdaterad

Intresset för sportfiske exploderade under pandemin. Nu har restriktioner hävts och gränser öppnats igen, och frågan är om den svenska fisketurismen kommer att bromsas upp när folk exempelvis kan åka utomlands i större utsträckning?

I det senaste numret av Allt Om Flugfiske har chefredaktören Johan Klingberg pratat med sju olika destinationer, om vilka förväntningar de har inför årets säsong och hur bokningsläget ser ut. Kortfattat så är trycket fortsatt högt, och folk verkar ha varit tidigt ute med sina bokningar.
– Det är otroligt mycket guidningar och kurser inbokade inför sommaren. Boendebokningarna ser också bra ut, folk har bokat tidigare än vanligt för de vet att intresset är stort, säger Stefan Larsson på Älvdalens Fiskecenter.
Även andra destinationer bekräftar att intresset är högt, men att det finns platser kvar för dem som vill bestämma sig lite senare.

En högaktuell fråga är hur de förhållandevis höga bränslepriserna kommer att påverka fisketurismen och den övriga besöksnäringen. Kommer folk att semestra närmare hemmet, eller är semestern så helig att priset inte är avgörande? Gå gärna in på Fiskejournalens Facebook och kommentera hur du själv resonerar om bränslepriserna inför semestern.