Annons: Sponsrat innehåll

Med en Deeper i fickan blir vägen till drömfisken kortare. Anslut det portabla ekolodet till din mobiltelefon och se hur världen under ytan ser ut.

Hur Deeper CHIRP+ kan hjälpa dig att få mer fisk

Publicerat Senast uppdaterad

Oavsett om vi pratar om på vilken plats fisken håller till, eller var på en fiskeplats det är störst chans att fisken hugger på kroken – så är just platsen något av de viktigaste vid fiske. Ekolodet Deeper CHIRP+ gör det ännu enklare.

Varför Deeper CHIRP+?
Med CHIRP+, världens första portabla, kastbara GPS- och Wi-Fi-aktiverade ekolod att använda sig av CHIRP-teknologin, ser du inte bara fler detaljer när du avläser sjöbädden – kartläggningen av fiskeplatsdjupet är också noggrannare.

Det innebär att du slipper extrakostnaderna med att utrusta din mindre, kanske uppblåsbara, båt med batteripaket, laddare och annat som kostar (fiske-)skjortan. Allt du behöver för att använda Deeper CHIRP+ är ett fiskespö och någon av Deeper-apparna i din smartphone. Den är lätt att ha med sig i fickan eller i tackellådan, den väger ju bara 90 g, och ändå erbjuder den otroliga 100 m kasträckvidd.

CHIRP + väger bara 90 g, vilket gör det till det perfekta valet för spinnfiske eller trolling från en liten båt eller kajak, strand och isfiske.

CHIRP+ är som allra bäst när du fiskar i extremt djupt eller sjögräsfyllt vatten. Med sina tre strålfrekvenser kan du växla mellan konerna 7° (675 kHz), 16° (290 kHz) och 47° (100 kHz) och få utmärkt tydlighet. Med dess målseparation på 1 cm hittar du enkelt de arter du vill åt. I och med att den kan skanna djup redan från 15 cm, kan du kartlägga även de allra grundaste sjöarna.

När du väl har tagit dig fram till en sjö, går det ibland inte att komma åt fiskeplatserna där fisken finns. På 2–3 kast kan du då istället kartlägga en fiskeplats och vattnet framför dig så att du med ett effektivt fiske och minsta möjliga störning kan få fisken att potentiellt driva in i din fiskeplats.

Den mycket skarpa och tydliga upplösningen av Deeper CHIRP + gör det lättare att hitta fisk, struktur och vegetation när man kastar från stranden, banken eller bryggan

Dessutom kan ekolodet skanna ända ner till imponerande 100 m. Den snabba laddningsförmågan passar dig som alltid är på väg och som gillar att byta fiskeplats ofta eller att kartlägga floder och kanaler i jakten på de mest svårfångade godbitarna. Plocka av den övre delen av höljet och lyft på silikonskyddet, så hittar du micro-usb-porten för laddning. Du laddar 80 % på 45 min och 100 % på 75 minuter. Det är riktigt smidigt och gör att du kan ladda i stort sett var som helst: från en powerbank, i bilen eller med en standardladdare.
Och som om det inte vore nog – ekolodet har dessutom 5 års garanti!

Sett med en experts ögon
Fredrik Eriksson, en entusiastisk fiskare från Sverige, förklarar de strategiska fördelarna med att använda Deeper CHIRP+ när han fiskar.

Deeper CHIRP+ är otroligt användbar och lätt att bära med sig. Den här unika lilla bollen har hjälpt mig fler gånger än jag kan räkna till.

När jag kommer till en ny fiskesjö och inte vet hur det ser ut under ytan, kastar jag bara ut min CHIRP+ så får jag reda på djup, vattentemperatur, bottenstruktur och var fisken finns. När jag ger mig ut på isfiske använder jag de tre strålfrekvenserna för att enkelt hitta mitt bete under ytan och se varje rörelse på min smartphone.
Med Deeper CHIRP+ behöver jag inte längre stå och fiska på ställen där det inte finns någon fisk.

Fredrik Eriksson håller en av de fångster han lokaliserade med hjälp av sin CHIRP +.

Hur skaffar jag Deeper CHIRP+?
Besök din närmaste återförsäljare, handla online eller besök DEN HÄR SIDAN för mer information om Deeper CHIRP+.