Annons: Sponsrat innehåll

Heta tekniktips med gösspecialisten

Publicerat Senast uppdaterad

Det är nog inte många som kunnat undgå att se Tommy Blomander och hans makalösa fångster rulla förbi i flödena av storfiskar, eller i fiskemagsinens artiklar. Få – om ens någon – har kunnat rada upp så många gigantiska gösar som Tommy. En del i hans framgång är hans användning av Garmins produkter och lösningar. Här delar han med sig av några användbara tips om hur han fiskar och använder det senaste inom marinelektronik i sin fiskekajak.

Tommy Blomander använder bland annat Panoptix LiveScope och Panoptix Down PS 30 på sin fiskekajak, i kombination med plottern GPSMAP 1223. Och hans fiskeresultat talar egentligen för sig själva. Tommy sammanfattar sitt fiske:
– Mitt fiske går oftast ut på att leta upp fisken med hjälp av elektroniken, därefter använder jag ekolodsskärmen för att göra en bra presentation av betet, i rätt läge för fisken. PS30 använder jag mest när jag vertikalfiskar eftersom den givaren visar fisken live neråt. LiveScope använder jag både till vertikalfiske och till spinnfiske. Den givaren är så oerhört flexibel, så jag kan använda den till olika funktioner. LiveScope-tekniken har definitivt utvecklat mitt fiske.

Fantastiska verktyg för fiskaren
Panoptix LiveScope är ett realtidsekolod. Det betyder att du kan se lättolkade ekolodsbilder av fiskar som rör sig runt olika strukturer – allt i realtid. Bilderna är så skarpa att du till och med ser ditt eget bete när du fiskar hem det. Faktum är att bilderna som förmedlas till din skärm är så tydliga och detaljrika att det till och med är möjligt att särskilja olika fiskarter. Tommy Blomander har använt Panoptix LiveScope under många fiskepass de senaste åren och hunnit bilda sig en uppfattning om denna tekniks mångfacetterade möjligheter.

Enkelt att förbättra ditt fiske
Panoptix LiveScope har en enkel plug-and-play-anslutning så att du enkelt och snabbt kan installera och integrera systemet med din kompatibla Garmin-plotter. Du justerar enkelt givaren så att den passar dina fisketekniker. Rikta den framåt för att se runt båten, rikta den nedåt för att se direkt under båten eller anpassa så att du får perspektivvy, en vinkel ovanifrån för grunt vatten. Men för att få en verkligt klar bild av Panoptix fantastiska funktioner och de möjligheter som den ger dig måste du uppleva tekniken själv.

Tommy avslutar med några tips:
– När Panoptix visar hur fisken beter sig när den ser betet och följer efter det så lär man sig mycket. Det gör dig till en bättre fiskare, om du själv tänker till och använder tekniken på rätt sätt. Den som är nyfiken och sugen på denna teknik tycker jag ska ställa lite frågor till Garmin, till exempel på Facebook där det finns en utmärkt grupp med mycket duktigt folk som kan svara på det mesta. Eller så åker du ut med någon som redan har grejorna, så får du själv se och uppleva hur det funkar.

Mer information om Panoptix LiveScope och Garmins övriga suveräna marinprodukter hittar du här eller vid närmaste återförsäljare.