Halstrad abborre
Superenkelt recept för mindre abborrar
Det är knappast lönt att filea mindre abborrar, jag brukar istället halstra dem över glöd - snabbt och gott för väldigt liten ansträngning. Det enda du behöver är ett gäng abborrar, ett halster och lite salt. Fisken blir inte bara grillad över glöden, den får även en lite rökig smak. Kokt potatis med gräslök smakar gott till.
Du behöver:
- Halster
- Abborrar upp till 5 hekto
- Salt
Tillagning
1. Ta ur och skölj fiskarna. Salta dem. Det går åt ungefär en halv tesked per fisk (max 5 hekto). Om du har tid kan du lägga dem i saltlag (4 msk salt till en liter vatten). Då kan fisken ligga i lagen över natten.
2. Gör upp en eld och låt den bli till glöd under tiden som fisken saltas in.
3. Lägg abborrarna i halstret och grilla dem. Vänd halstret varannan minut. När vätska pressas ut ur skinnet och ryggen på fisken brukar den vara klar.