Gymnasieklass skötte fiskehotell

Publicerat
I helgen checkade ett gäng fisketurister in på Långbergets hotell i Sysslebäck. Matlagning, guidning och hotellservice sköttes helt av Sportfiskeakademins gymnasietreor. Och det var nöjda kunder som checkade ut!

Gourmetmat och proffsguidning
Paella och jambalaya lagade på öppen eld värmde gott i magen under fisket. På kvällen serverades trerätters middagar som hade platsat på vilken fin krog som helst. Eller vad sägs om mandelbakad torskrygg och vildand med rödvinssås?
Många av eleverna band specialflugor på gästernas önskemål.
Dessutom börjar Klarälven uppe vid Sysslebäck, där Forshagaakademins personal varit involverad i fiskevården under många år, att leverera allt större harr. Det kom upp ett antal fiskar över 45 centimeter. Och trots regn och rusk, blev det också torrflugefiske.
Framtiden ser god ut för sportfiskesverige. En hel generation med duktiga och serviceinriktade guider är på väg ut på marknaden.
Mer om Forshagaakademin
Maria Ålander