Jonatan Nellfors och Sebastian Eriksson med segerbucklan i Sommargäddan. Foto: Privat

Grattis – här är segrarna i Sveriges största gäddfisketävling!

Publicerat

Sveriges största gäddfisketävling har avgjorts. 620 lag har blivit ett i Sommargäddan, efter en intensiv finalhelg på sjön Noen. Vi gratulerar och applåderar segrarna, nämligen laget med det kreativa namnet Team en gris en ko en Järvsöbo.

Det var till slut en ganska betryggande seger som Team en gris en ko en Järvsöbo kunde ro hem, åtminstone om man ser på resultatlistan där de hade 12 centimeter till godo på silvermedaljörerna Team 360. Men statistiken ljuger en aning, för det var stora omkastningar längs resan.
– Det var en stenhård kamp in i det sista! Efter dag ett var allt öppet och vinnarna hade då bara två godkända fiskar. Dag två gnuggade de upp tre gäddor till och tog sig till toppen på prispallen, berättar tävlingsledaren Daniel Lövstedt.

Det ska dock tilläggas att vinnarna bara deltog med två medlemmar, Sebastian Eriksson och Jonatan Nellfors, eftersom Danne Persson saknades denna helg. Team en gris en ko en Järvsöbo samlade ihop 420 centimeter med sina fem längsta gäddor, och Team 360 (Andreas Bergström, Fredrik Lindh och Emil Sjöberg) hade således 408 centimeter.
Trea i finalen blev Team Snäjk Sportfiskebutik på 386 centimeter, där medlemmarna är Emil Ståhl, Jonatan Alexandersson och William Sunden.

Längsta fisk under finalhelgen landades av Robert Stener i Team Forran, nämligen ett exemplar på 108 centimeter.
Här hittar ni alla resultat från Sommargäddan 2021.