Glöm inte att rösta på söndag!

Publicerad Senast uppdaterad

I EU-valet spelar de enskilda personerna och de specialfrågor som de driver, större roll än i riksdagsvalet. Detta kan gynna fisken.
På söndag är det EU-val och din röst kan påverka mer än du tror. För det första brukar det vara ganska få som röstar och därmed blir din röst procentuellt viktigare. För det andra är det ett personval där den enskilda parlamentsledamoten kan komma att spela stor roll. Många röster på en speciell person kan höja uppmärksamheten runt en fråga avsevärt.
Det kan alltså vara värt att titta mer på personen än på partitillhörigheten.

Isabella Lövin tydligt exempel
Isabella Lövin (mp) är ett exempel på detta. Hon har valt att specialisera sig på fiskefrågor. och fick med stor sannolikhet många röster i förra EU-valet även från folk som inte var miljöpartister. Fiskefrågan kom därmed upp på agendan i en större utsträckning än den gjort tidigare.
Det är inte försent att sätta sig in i EU-valet än! Vill du ta den riktigt korta vägen läser du Martin Falklinds ledare i Fiskejournalen. Vill du sätta dig in lite mer, finns en utomordentlig artikel här på fiskejournalen.se.
Att sitta hemma i Sverige och sura över att EU bestämmer över våra huvuden, duger inte – om du inte ens använder den röst du har. Så gå och rösta!
Här hittar du all information om hur du röstar.
Maria Ålander