Recept från nr 1/2021
Gäddfilé på muurikka med tomatsås
Enkelt gäddrecept
Jag fiskar en del gädda och tar då och då upp en för att äta, men kom ihåg att släppa tillbaka de stora exemplaren. Det jag gillar med gäddan är att den till skillnad mot många andra fiskar räcker åt så många. I det här receptet är det kombinationen av krispig grönkål och den syrliga tomatsåsen som ger en verklig smaksensation. Att steka filéerna i olivolja på stekhäll insmord i vitlök ger dessutom en härlig smak.
Det här behöver du: Stekhäll eller stekpanna, kastrull, hushållspapper.
Ingredienser: 100 g grönkål, 1 dl olivoljasalt, 1 burk tomatkross, 2 vitlökar, 1 gul lök, 3 msk olivolja, 3 krm salt, 1 krm svartpeppar, gäddfilé.
Läs vidare med Premium
- ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
- ✔️ Läs alla låsta artiklar
- ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
- ✔️ Tillgång till arkivet
- ✔️ Tillgång till medlemsrabatter
JUST NU!
Prova Premium gratis i 3 månader!
0:- /mån
Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.
Prenumerera