Häng med Emilie Björkman och Martin Falklind på fiske i Stockholm city. Foto: Från SVT

Fiskar släpps fria i Stockholm – men låt dessa simma ifred

Publisert

I den kända visan så förkunnas det att Stockholm är en blandning av sött och salt. Något som också har ett blandat utbud är sportfisket kring staden. Nu har det satts ut tusentals småöringar i Stockholms ström inför framtida fiske.

Det traditionella laxsläppet arrangeras av Stockholms stad, fastighetsbolaget HEBA och Fortum, och det hela sker tillsammans med fiskeklubben Strömstararna. Här kan du se ett inslag i TV4 Nyheterna om händelsen.
Det ska dock poängteras att dessa fiskar inte är tänkt som föremål för sportfiske redan nu, utan att de ska få växa på sig några år.
För två år sedan fick polisen samtal från allmänheten att flera personer stod och håvade in den utsatta småfisken, vilket enligt lag är förbjudet.

Fiskejournalen tipsar om det utmärkta abborrfisket i Stockholm City. I den aktuella SVT-serien Fiskeliv kan ni följa med programledarna Emilie Björkman och Martin Falklind när de fiskar i Stockholm tillsammans med fiskeguiderna Jean Jältsten och Peter Berggren. Det blir även ett spännande gäddfiske, och ett försök att fånga vuxna laxar och öringar i Stockholms ström.
Här hittar ni programmet!