Savage Gear Tai Rubber är ett fantastiskt spö för artfiske i havet.

Fantastiskt spö för salt finlir

Publicerad Senast uppdaterad

Pillemete, som artfiske med agn i havet kallas, ställer lite speciella krav på spöt. Det måste både vara kraftigt nog att bära vikter på uppåt 100-150 gram och samtidigt vara så mjukt och känsligt för att man kan se och känna minsta pill på betet. De egenskaperna har Savage Ger Tai Rubber.

Vi recenserar sällan utrustning här på nyhetsplats men då och då springer man på saker som är så bra att vi känner att vi vill dela med oss av fyndet. Anledningen till att det här spöt kom vår väg är att vi hörde talas om tai rubber-fiske. En mycket speciell metod för havsfiske efter pelagiska arter som man praktiserar i bland annat japan. Jag tänkte att det skulle vara kul att testa tai rubber på sejen i Norge och beställde ett spö. Dessa spön är mjuka men har samtidigt en ordentlig ryggrad för att kunna bära jiggar på upp till 150 gram och drilla explosiva fiskar.

Spöt har en massiv topp i glasfiber som målats i signalfärg. Detta visade sig vara riktigt bra vid fiske på Bohusläns stengrund. Makrill, torsk och en, med nutida mått mätt, skaplig långa fick inviga spöt som visade sig vara vansinnigt kul att fiska med. När man ibland behöver ge fisken lite mer tid att ta agnet ser man förloppet väldigt tydligt på den supermjuka spötoppen.

Det är mycket kul att Svage Gears spön som är ämnade för andra typer av fisken än våra inhemska finns att köpa här i landet. Det ger kreativiteten en skjuts och öppnar nya möjligheter om vi bara är beredda att testa nytt.