Annons: Sponsrat innehåll

Fånga abborren med finess

Publisert Sist oppdatert

Fånga abborren med finess med rätt fiskeprylar

Tidigt på säsongen när vattnet är kallt och abborren samlar upp sig inför lek kan man ha ett formidabelt fiske. Stora, välmatade abborrar som testar din utrustning och skicklighet till max under fisket och fajten. Trots kylslaget väder går det att locka abborren till glupska och hårda hugg. Men det gäller att fiska på rätt sätt och med rätt bete. På denna tid av året är det dags att plocka fram finess-prylarna, det vill säga fiska med lättare utrustning och förfinade metoder.

Finessfiske
Metoderna dropshot, Texas och Carolina är det man normalt benämner finessfiske. Dropshot är helt suveränt när du vill fiska ett gummibete på en enkelkrok sakta över bottnen. Du kan enkelt variera betets höjd från bottnen och såklart hastigheten. Till Texas och Carolina använder man också krokar utan vikt. Här sitter sänket på linan, en bit upp på linan vid Carolina och precis ovanför kroken vid Texas. Carolina lämpar sig utmärkt vid sakta fiske strax över bottnen. Om man vill fiska utan risk för att fastna i gräs och grenar går det utmärkt att använda sig av en offset-krok.

NED-fiske
En relativt ny metod inom finessfisket är NED. Här använder man sig av en speciell blyskalle. Med en Ned-skalle och en flytande jigg får man ett bete som ställer sig rakt upp när betet vilar på botten. Mycket effektivt tröga dagar. Det viktiga inom finessfisket är att använda en anpassad utrustning, det vill säga lätta, känsliga spön och små rullar med tunn flätlina. Det är först då man kan utnyttja potentialen till fullo med dessa supereffektiva metoder.

Prylarna du behöver
Här har vi valt ut lite favoritprylar till finessfiske från vår butik. Prylar som bevisligen fungerar och fångar mycket fisk.

Berkley URBN Finesse haspelspö – Fr. 749 kr

Svartzonker Classic Motoroil Perch spinnspö – Fr 1499 kr

Abu Garcia Zenon haspelrulle – Fr 4489 kr

Darts Carolina Rig med blyvikt 10.6 g, 2/0 offsetkrok & flytkula röd/silver 1-pack – 59 kr

Darts Ned jiggskalle i tungsten svart 2-pack – 40 kr

Savage Gear Dropshot Rig Kit – Fr 119 kr

Savage Gear 3D Crayfish Rattling 6.7 cm [2.9 g] 8-pack – 75 kr

Savage Gear Pro Grub 5/6.5 cm betesset 52-pack

Vår butik är fullproppad med trevliga fiskeprylar till finessfisket, vill du testa Ned-fiske hittar du det här.