Faktiskt helt okej fiske

Publicerat Senast uppdaterad

Pater Noster cup (PNC)är inte som andra fisketävlingar. Dels sker den i Västerhavet, dels är det en arttävling med ett sinnrikt poängsystem. Men PNC är framför allt viktig för att den ger en indikation på hur våra marina fiskbestånd mår.

Superrutinerade multifiskaren Nicklas Kolbeck rapporterade under helgen direkt från tävlingen. Första bilden han slickade var av en ekolodsskärm som var så full av fiskekon att vem som helst kunde börja skälva i knäna av fiskesug. Tyvärr var fisken som visades pigghaj och inte torsk, bleka eller sej eller någon annan av de arter som förr fanns i enorm mängd på den typ av grund som man fiskade på.

Makrillen är här och hittar man rätt är det riktigt fin storlek på den, berättade Nicklas. Detta bekräftas av den strida ström av makrillinlägg i sociala media under de senaste dagarna.

Tittar man i resultatlistan ser det faktiskt inte helt illa ut. Och på frågan hur fisket varit svarade Nicklas att det faktiskt varit helt okej fiske ären om den långa resan in i Gullmarsfjorden blev en besvikelse när vattnet var helt brunt och fisken tyckes försvunnen. Att det var så beror säkert på att det blåst hårt från ost under flera veckor.

Natuligtvis ser resultat inte ut som det gjorde förr men det fångas fortfarande fisk av de flesta arter. Kanske är det till och med lite bättre än det varit under de senaste åren. Låt oss hoppas på att det är en fingervisning om en härlig salt fiskesommar.

PNC vanns av Team Tola. På andra plats hittar vi NaviGuide Simrad och på tredje plast kom Celox / Hvarfens. Tävlingen hålls under två dagar och man tävlar i team.